Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε κοινωνική προσφορά μετατρέπεται η ανακύκλωση ρούχων στα Τρίκαλα

Την πρώτη επιταγή στον Δήμο Τρικκαίων, ως ανταποδοτικό όφελος από την ανακύκλωση ρούχων, παρέλαβαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι. Πρόκειται για το σύστημα ανακύκλωσης ρούχων σε κάδους που τοποθέτησε ο Δήμος Τρικκαίων σε 16 σημεία της πόλης, συνεργαζόμενος πλέον με την εταιρεία  East West Greece.
Η συνεργασία εδράζεται στο ότι, αναλόγως του όγκου των ρούχων και παπουτσιών που θα εναποτίθενται στους κάδους, η εταιρεία θα επιστρέφει στον Δήμο Τρικκαίων ένα ποσό. Αυτό το ποσό θα οδεύει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, ως δωροεπιταγή, για την ενίσχυση της Δομής.
Η πρώτη επιταγή αξίας 250€ παραδόθηκε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 στον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Ζιώγα, από τον εκπρόσωπο της εταιρίας. Ο κ. Ζιώγας με τη σειρά του, παρέδωσε την επιταγή στην αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου.

Είναι πολύ σημαντική η προσφορά των τρικαλινών, καθώς μέσα σε 6 μήνες παρέδωσαν ρούχα και παπούτσια συνολικού βάρους 35 τόνων!

Αν αυτά δεν ανακυκλώνονταν, οι δημότες μέσω του Δήμου Τρικκαίων θα πλήρωναν πάνω από 3000€ (τέλος ταφής στον ΧΥΤΑ 525€  και κόστος αποκομιδής – μεταφοράς περίπου 2500 €)

Στα ποσά αυτά, φυσικά, θα πρέπει να προστεθούν αναλογικά οι εργατοώρες, το καύσιμο και το κόστος συντήρησης των οχημάτων.

Επομένως η χρησιμότητα της ανακύκλωσης αφορά, εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος, και στο οικονομικό όφελος των δημοτών, μέσω της μείωσης εξόδων του Δήμου Τρικκαίων.

Ο αντιδήμαρχος κ. Ζιώγας, τόνισε ότι με την προώθηση της ανακύκλωσης πετυχαίνουμε τετραπλό όφελος: «καλλιεργούμε συνείδηση στους δημότες,  εξοικονομούμε χρήματα για τον Δήμο, ενισχύουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο, – προστατεύουμε το περιβάλλον».
Η δε κ. Κοτρώνη – Μπαλοδήμου επεσήμανε ότι η «κοινωνική μέριμνα και η στήριξη των συμπολιτών στο Κοινωνικό παντοπωλείο και με αυτή την προσφορά τους, αποτελούν δείγματα της κοινωνικής ευαισθησίας και πρακτικής όλων μας».

Πού ανακυκλώνουμε

Πλέον έχουν τοποθετηθεί από την αρμόδια υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, 16 νέοι κάδοι, ως εξής:

  1. 5ο Γυμνάσιο (οδός Καλαμπάκας)
  2. Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης
  3. Πλατεία Αρ. Αντωνίου (οδός Σωκράτη)
  4. Πεζόδρομος οδού Κονδύλη (Σ/Μ Μασούτης)
  5. Σιδηροδρομικός Σταθμός (οδός Ευρυπίδου)
  6. Συμβολή οδών Φαρμάκη και Απ. Καλδάρα (πλησίον κτηρίου ΕΛ.ΑΣ)
  7. 3ο– 9ο Γυμνάσια (οδός Βαλαωρίτου)
  8. Πρώην διδακτήριο Τσιλιμίγκα (οδός Φλεγίου)
  9. Οδός Πύλης (σ/μ Βασιλόπουλος)
  10. 6οΛύκειο (οδός Λάμπρου Κατσώνη)
  11. 5ο Δημοτικό Σχολείο (οδός Μαυροκορδάτου)
  12. Συμβολή οδών Θεοδοσοπούλου και Κολοκοτρώνη (σ/μ My Market)
  13. 20ο Δημοτικό Σχολείο (Λεπτοκαρυά, οδός Γιαννούση)
  14. Οδός Καλαμπάκας 80 (έναντι ΕΛΤΑ)
  15. Οδός Β. Τσιτσάνη (πλησίον ΣΜΥ)
  16. Πλατεία Δικαστηρίων

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή