Σε …οθόνη από αύριο Δευτέρα τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία

Κλειστά θα είναι από αύριο, Δευτέρα και τα δημοτικά σχολεία της χώρας, αφού η κυβέρνηση διαπίστωσε πως πρέπει να μειωθεί η κινητικότητα γονέων και εκπαιδευτικών. Μαζί με τα δημοτικά, θα κλείσουν επίσης τα νηπιαγωγεία, οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Έτσι, από Δευτέρα οι μαθητές Δημοτικού θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις πρωινές ώρες (μετά τις 9) την εκπαιδευτική τηλεόραση μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, ενώ από την Τετάρτη επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση, αυτή τη φορά υποχρεωτικά.

Ανοιχτές θα παραμείνουν ωστόσο οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Σημειώνεται, ότι με υποχρεωτική τηλεκπαίδευση λειτουργούν ήδη τα γυμνάσια και λυκεία της χώρας, καθώς και η τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το ζητούμενο είναι να μην υπάρξουν πάλι αρρυθμίες στο σύστημα της τηλεκπαίδευσης.

Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση

Η τηλεκπαίδευση για τις δομές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30′ -μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής- και θα πραγματοποιείται από τις 14:00 έως τις 17:00 για τα δημοτικά, και 14:00 έως 16:20 για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών, δεκάλεπτων διαλειμμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι, εφ’ όσον κάποιος συνδέεται στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το υπουργείο για την τηλεκπαίδευση, δεν θα υπάρχει χρέωση δεδομένων (data). Υπάρχει επίσης δυνατότητα σύνδεσης στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση.

«Περίπου 40.000 ψηφιακές τάξεις»

Για «άλμα της εκπαιδευτικής κοινότητας στον ψηφιακό μετασχηματισμό» έκανε λόγο η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η καθολική τηλεκπαίδευση είναι ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα το οποίο πιστώνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα», τόνισε η κ. Κεραμέως, αναφέροντας ότι κατά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης λειτουργούν ημερησίως (και ταυτόχρονα) περίπου 40.000 ψηφιακές τάξεις, ενώ συνολικά διενεργούνται πάνω από 200.000 τάξεις με –αθροιστικά– πάνω από 4 εκατομμύρια συμμετοχές μαθητών και μέσο όρο 52 λεπτά ανά μάθημα.

«Δυσκολίες ασφαλώς υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν – εδώ είμαστε για να επιλύουμε όποια δυσκολία προκύπτει, για να διορθώνουμε όποια αρρυθμία, για να βελτιώνουμε τις λύσεις», είπε για την κατάρρευση της τηλεκπαίδευσης με το «καλημέρα», ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτική ανηθικότητα» και «μηδενιστική λογική».

Όσο για τη νέα πρόκληση της τηλεκπαίδευσης, που είναι η συμμετοχή και των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε αυτήν, η κ. Κεραμέως τονίζει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να συνεχισθεί ομαλά και απρόσκοπτα η εξ αποστάσεως διδασκαλία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ως ένα από αυτά ανέφερε την εφαρμογή του μεσημεριανού/απογευματινού ωραρίου, προκειμένου να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων της χώρας από μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους.

efsyn.gr©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή