Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε ποιους δεν έδωσε η κυβέρνηση διαφήμιση του «Μένουμε σπίτι»

Σημείωμα διαχειριστή

Η κυβέρνηση με μοναδική μαεστρία κατάφερε να πετύχει τη χειραγώγηση της πλειοψηφίας των Μέσων Ενημέρωσης της χώρας. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία, αναζήτησε τους τρόπους για τη συνεργασία και την ανοχή των ΜΜΕ σε ό,τι κι αν κάνει, κάτι που πέτυχε σε μεγάλο βαθμό, φυσικά με σημαντικά οικονομικά ανταλλάγματα.

Οι ανυπάκουοι τιμωρήθηκαν αυστηρά. Αποκλείστηκαν από την κρατική διαφήμιση και ειδικά  για τα διαδικτυακά μέσα, δημιουργήθηκε ένας ΤΗΡΕΣΙΑΣ του Τύπου. Με εισαγγελείς μια ομάδα ανθρώπων, αγνώστου προελεύσεως και προϋπηρεσίας στο χώρο του Τύπου στην Ελλάδα, τους δόθηκαν αυξημένες αρμοδιότητες και υπερεξουσίες, προκειμένου να αστυνομεύσουν το διαδίκτυο στο σύνολό του. Δημιούργησαν τα γνωστά σε όλους Ελληνικά HOAXES. Ένα διαδικτυακό αστυνομικό μέσο που συνεργάζεται ανοιχτά με το Facebook, το οποίο επίσης είναι εξαγορασμένο από την κυβέρνηση και ελέγχουν από κοινού, με δικούς τους κανόνες και νόμους, όλα τα μέσα ενημέρωσης του διαδικτύου. Όσες ειδήσεις δεν είναι αρεστές στην κυβέρνηση και την ενοχλεί η δημοσιοποίησή τους, χαρακτηρίζονται fake news (ψεύτικες ειδήσεις). Από εκείνη τη στιγμή και μετά μπαίνει το μέσο στον άτυπο ΤΗΡΕΣΙΑ του διαδικτύου. Μπλοκάρεται από το Facebook και ταυτόχρονα μπαίνει στη μαύρη λίστα της κυβέρνησης.

Έτσι κι εμείς, επειδή είμαστε ατίθασοι και ασυμβίβαστοι. Κι επειδή αρνούμαστε να γίνουμε τα παπαγαλάκια και οι κόλακες της εκάστοτε εξουσίας, είμαστε χαρακτηρισμένοι ως οι κακοί του διαδικτύου και οι περίφημοι διαδικτυακοί εισαγγελείς των Ελληνικών HOAXES, μας χρέωσαν κάποια στιγμή με Fake news, επειδή δεν τους βόλευαν αυτά που γράψαμε κι έτσι μπήκαμε στη μαύρη λίστα. Γι’ αυτό και την περίοδο που εξαγόραζε η κυβέρνηση τη σιωπή των ΜΜΕ με τα 20.000.000 ευρώ που διένειμε στον Τύπο για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», εμάς μας εξαίρεσαν, παρά το γεγονός ότι είμαστε μια νόμιμη επιχείρηση, καταχωρημένη στο μητρώο του Τύπου.

Φυσικά καλά έκαναν, αφού όρος για τη συμμετοχή μας ήταν η συνεργασία δια της σιωπής. Το αποτέλεσμα όμως ήταν, αυτή την περίοδο που επλήγησαν οι πάντες από την πανδημία και αναζητούσαν μια σανίδα σωτηρίας για να επιβιώσουν, να μην πάρουμε ούτε ευρώ. Ενώ την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επιλεκτικά μοίραζε χρήματα από αυτή την καμπάνια ακόμη και στην κουτσή Μαρία που διατηρούσε μια ιστοσελίδα φάντασμα στην οποία δεν έχει δημοσιευθεί ούτε μια είδηση. Στο δικό μας site, που είναι μια ενημερωτική ιστοσελίδα και μάλιστα από τις μεγάλες της περιφέρειας Θεσσαλίας, δεν δόθηκε ούτε ευρώ, με σκοπό να μας καταδικάσουν σε οικονομικό μαρασμό, αλλά κυρίως να πάρουμε ένα μάθημα για την ανυπακοή μας.

Αυτό λέγεται χειραγώγηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και γίνεται σε χώρες που δεν ισχύει το δημοκρατικό πολίτευμα.

Εμείς θα συνεχίσουμε χωρίς την κρατική επιχορήγηση να έχουμε φωνή και να παλεύουμε καθημερινά, για να φτάνει στο αναγνωστικό μας κοινό η αλήθεια, με οποιοδήποτε κόστος. Θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις σε κάθε προσπάθεια φίμωσης του Τύπου και απόκρυψης της αλήθειας.

Δεσμευόμαστε στον κόσμο που μας διαβάζει και μας εμπιστεύεται ότι θα είμαστε συνεπείς και δεν θα πτοηθούμε από τις προσπάθειες που κάνει η συγκεκριμένη κυβέρνηση να ελέγξει το σύνολο των Μέσων Ενημέρωσης και δεν θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς της. Όσο για τους «εισαγγελείς» τύπου Ελληνικών HOAX, να είναι βέβαιοι πως θα έρθει η ώρα που θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη για τα εγκλήματα που διαπράττουν κατά της δημοκρατίας. 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή