Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε τροχιά υλοποίησης το Κέντρο Αναρρίχησης Χασίων 

Εγκρίθηκε η διενέργεια διαγωνισμού από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μετεώρων

Στην έγκριση διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού και κατάρτιση των όρων διακήρυξης για την επιλογή αναδόχου του έργου “Κέντρο αναρρίχησης και αξιοποίησης βράχων Αγίου Δημητρίου και Γάβρου της δημοτικής Ενότητας Χασίων του Δήμου Μετεώρων» και στη συγκρότηση Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μετεώρων στην πρόσφατη συνεδρίασή της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr μετά και τη θετική γνώμη του αρμόδιοι συμβουλίου της περιφέρειας Θεσσαλίας, για τα σχέδια της προκήρυξης ενός έργου 270 χιλ ευρώ, λήφθηκε η απόφαση που μετά από χρόνια αναμονής και στασιμότητας, θα επιτρέψει τη διενέργεια του διαγωνισμού διαμορφώνοντας άλλα δεδομένα για τις κοινότητες Αγίου Δημητρίου και Γάβρου, που αναμένεται να γνωρίσουν σημαντική τουριστική αξιοποίηση και θα αποτελέσουν πόλο έλξης για αναρριχητές, ορειβάτες, περιπατητές και φυσιολάτρες.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή που μέσα από τον διαγωνισμό υλοποιείται προσφέροντας επιπλέον σημεία ενδιαφέροντος τόσο στον τουριστικό χάρτη όσο και στον κόσμο της αναρρίχησης. Ως δημοτική αρχή, βάλαμε στόχο να προχωρήσει το έργο και οι προσπάθειές μας δικαιώνονται», τονίζει ο δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος.

Τι προβλέπει το έργο

 Οι εργασίες που θα εκτελεστούν με βάση την περιγραφή του έργου, θα αφορούν σε κατασκευή μονοπατιών με το συνολικό τους μήκος να ξεπερνά τα 10 χιλιόμετρα, ανάμεσα σε αυτά προβλέπεται και η επαναδιαμόρφωση και οργάνωση παλιών μονοπατιών. Εννοείται ότι θα υπάρξει μέσω του έργου και σηματοδότηση αλλά και θέσεις ανάπαυλας των πεζοπόρων με κιόσκια, βρύσες κα. Και φυσικά αναμένεται να διαμορφωθούν αναρριχητικές διαδρομές ενώ όλες οι παρεμβάσεις και εργασίες που θα γίνουν, θα πρέπει να είναι ήπιες και φιλικές ως προς το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Πρόκειται για ένα έργο για το οποίο οι συζητήσεις και οι διεργασίες πάνε χρόνια πίσω. Το ζήτημα είναι πλέον ο διαγωνισμός να τρέξει και να διαμορφωθεί η περιοχή ανάλογα, μιας και δεν έλειψαν οι εξαγγελίες όλο αυτό το διάστημα…

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή