Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε …οικογενειακό κλίμα

Όλο και λιγότερες παρουσίες σε Συνέδρια της ΠΕΔ Θεσσαλίας.
 
Πραγματοποιήθηκε χθες στην ΔΕΥΑ Λάρισας, το ετήσιο τακτικό Συνέδριο της ΠΕΔ Θεσσαλίας.
 
Σε μια εποχή που οι Δήμοι έχουν βρεθεί στο …καναβάτσο εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής που ασκείται από τους Κυβερνώντες, η συμμετοχή ήταν επιεικώς …τραγική.
 
Ο πρώην Δήμαρχος Καλαμπάκας και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Σακελλαρίου προήδρευσε και ως Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στην οικονομική διαχείριση της ΠΕΔ για τα οικονομικά έτη 2016-2017.
 
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός ανέπτυξε τις θέσεις του που αφορούν στο νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις επικείμενες αλλαγές στον «Καλλικράτη» καθώς και στις ενέργειες της ΠΕΔ Θεσσαλίας στην διάρκεια του τρέχοντος έτους. 
 
Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ζήτησε «ξεκάθαροι ρόλοι χωρίς να υπάρχουν ιεραρχικές εξαρτήσεις της ΠΕΔ με το κράτος και τον  Β΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
 
Ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Δημήτριος Τσαντής, αναφέρθηκε στο ρόλο της ΠΕΔ Θεσσαλίας αλλά και στην  θεματολογία του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, επισημαίνοντας ότι «καμία μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα έχει επιτυχία εάν δεν υπάρξει η αντίστοιχη μεταφορά πόρων στους ΟΤΑ»
 
Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τρικκαίων Γιώργος Καΐκης, αναφέρθηκε στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις πενιχρές χρηματοδοτήσεις και στο  ρόλο της Τοπικής Διοίκησης στο σημερινό κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον.  
 
Ο κ. Κωτσός τόνισε ότι τις  θέσεις και τις απόψεις των μελών σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα τις διατυπώσεις και στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 30/11, 1/12 και 2/12 στα Ιωάννινα.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή