Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε διακρατικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων «Δωρόθεος Σχολάριος»

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων με τους μαθητές της Ε’ τάξης υλοποιεί διετές πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους μαθητές της Ε’ τάξης του Δημ. Σχολείου Βορόκληνης Λάρνακας της Κύπρου.

Τα δύο σχολεία έχουν ενταχθεί στο Διεθνές Διακρατικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Χρυσοπράσινο Φύλλο» μεταξύ Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο πρόγραμμα εφαρμόζονται οι αρχές της διεπιστημονικής θεώρησης, της βιωματικής προσέγγισης, του ανοίγματος του σχολείου στην κοινωνία, της ομαδικής εργασίας, του δημοκρατικού διαλόγου και της ανάπτυξης της κριτικής σκέψης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης του α’ έτους, το σχολείο μας με χαρά υποδέχθηκε και φιλοξένησε, από την Πέμπτη 30/11/2017 μέχρι την Κυριακή 3/12/2017, τη Δ/ντρια του σχολείου Βορόκληνης και συντονίστρια του προγράμματος κα Ευγενία Μπύρου και την υπεύθυνη εκπ/κό κα Άννα Κυριάκου.

Σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του προγράμματος και εκπαιδευτικούς της Ε’ τάξης του σχολείου μας, κ. Αθανάσιο Αρσένη, κ. Δημήτριο Γκιρεμέζη και συντονίστρια τη Δ/ντρια κα Κων/να Λάππα-Βαρδούλη, έγινε παρουσίαση του αρχικού σχεδιασμού του προγράμματος, τέθηκαν οι στόχοι, αναλύθηκε το χρονοδιάγραμμα συνεργασίας, έγινε επιλογή της θεματολογίας και αναπτύχθηκε το πλαίσιο επικοινωνίας.

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας έγιναν επισκέψεις στα αξιοθέατα της πόλης του Νομού(την παλιά συνοικία των Τρικάλων το Βαρούσι και το κάστρο της πόλης, το Τζαμί, το Μουσείο Τσιτσάνη, το Μύλο Ματσόπουλου, την Πύλη, την Πόρτα Παναγιά, την Ελάτη, το Περτούλι, το Νεραϊδοχώρι και τα Μετέωρα).

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τη δεύτερη σχολική χρονιά, όπου το 1ο Δημ. Σχολείο θα ταξιδέψει στη Μεγαλόνησο για τη δεύτερη συνάντηση εκπαιδευτικών ανταλλαγών το Μάρτιο του 2018 και θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις των εργασιών στις δύο σχολικές κοινότητες και στις τοπικές κοινωνίες με συμμετοχή μαθητών και εκπ/κών και από τις δύο χώρες.

Οι φωτογραφίες είναι από την επίσκεψη στην πόλη μας της Κυπριακής αποστολής.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή