Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και Τρικαλινός Δικηγόρος

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ηθική αυτουργία σε ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροδοκία – δωροληψία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, νόθευση, κτλ. και διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας, κατά συναυτουργία, εξακολούθηση και συρροή, έχει συνταχθεί σε βάρος των συλληφθέντων οργανωμένου εγκληματικού δικτύου στο οποίο φέρεται η συμμετοχή και 63χρονου Τρικαλινού Δικηγόρου.

Το οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο, εξαρθρώθηκε με την σύλληψη, 16 Ελλήνων και 7 Αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων και τα 2 αρχηγικά Μέλη της οργάνωσης.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται 7 Δικηγόροι και 5 δημόσιοι Υπάλληλοι.

Η εγκληματική οργάνωση με πλαστά δικαιολογητικά νομιμοποιούσε Αλλοδαπούς, υπηκόους τρίτων χωρών που παράνομα βρίσκονταν στην Ελλάδα.

Αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσαν φακέλους Αλλοδαπών και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, οι οποίοι ελέγχονται από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από τη διενεργηθείσα μέχρι τώρα έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον προηγούμενο Μάρτιο, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, που επιδίωκε την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους με την κατάρτιση πλαστών δικαιολογητικών, για την παράνομη έκδοσης αδειών διαμονής σε Αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών.

Όσον αφορά τον Τρικαλινό Δικηγόρο που έχει συλληφθεί, προκάλεσε αίσθηση η εμπλοκή του, καθώς πέρα της πολιτικής του ιδεολογίας, της πολιτικής του δραστηριοποίησης, είχε δημιουργήσει μέσω της αρθρογραφίας του, το προφίλ ενός ατόμου «υπεράνω υποψίας» για συμμετοχή του σε τέτοιου τύπου εγκληματικής οργάνωσης.
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή