Σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων

Ολοκληρώθηκε η εναρκτήρια 1η διακρατική συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “ABRIENDO PUERTAS, DANTO OPORTUNIDADES” – Ανοίγοντας Πόρτες, Δίνοντας Ευκαιρίες στη Jaristea της Ρουμανίας. Η συνάντηση διήρκησε από 11 έως 14/12/2017 και εκτός από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί οργανισμοί από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και τη Φινλανδία.

Τη ΔΔΕ Τρικάλων εκπροσώπησαν οι κ.κ. Παπαδημητρίου Νικόλαος Αιμιλιανός, εκπαιδευτικός Πληροφορικής και η Καραμπατζάκη Δέσποινα, υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Τρικάλων.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος Erasmus+ (2017-2019). Στόχος του προγράμματος είναι να εξεταστεί το φαινόμενο της πρόωρης σχολικής διαρροής στις χώρες εταίρους και μέσω ανταλλαγής καλών πρακτικών να αναζητηθούν λύσεις, να προταθούν ολοκληρωμένα διαρθρωτικά μέτρα αλλά και να εξεταστούν όλοι εκείνοι οι παράγοντες πρόληψης που θα βοηθούσαν στην άμβλυνση του φαινομένου.

Μέσα από το πρόγραμμα υποστηρίζεται επίσης η προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη καθηγητών με σκοπό την κατάρτιση τους σε θέματα που θα βελτιώσουν τις πρακτικές τους και θα βοηθήσουν με σειρά τους στη μείωση των ποσοστών σχολικής διαρροής.

Κατά τη διάρκεια της διακρατικής συνάντησης οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στα εκπαιδευτικά συστήματα που στηρίζουν μέτρα πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης της σχολικής διαρροής, καθώς επίσης να κάνουν μια σειρά από συναντήσεις και επισκέψεις σε τοπικές επιχειρήσεις και οικονομικούς παράγοντες, στο δημαρχείο, στο σώμα επιθεωρητών σχολικής εκπαίδευσης της περιοχής και σε πολιτιστικούς χώρους.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν 4 διακρατικές συναντήσεις και 5 μαθησιακές δραστηριότητες.
 

admins
Author: admins

Share:
Θα «καεί» ο κάμπος έως την άλλη Παρασκευή

Θα «καεί» ο κάμπος έως την άλλη Παρασκευή

Το Νοτιοδυτικό ρεύμα που επικρατεί στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας στις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο …
Σε Αλεξάνδρας Λάτα μετονομάστηκε οδός στη Ν.Σμύρνη Λάρισας

Σε Αλεξάνδρας Λάτα μετονομάστηκε οδός στη Ν.Σμύρνη Λάρισας

«Εκπληρώνουμε την υπόσχεση που δώσαμε ως πόλη», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος …
Μαζί στον …δρόμο Κουρέτας και κάτοικοι Φαρκαδόνας

Μαζί στον …δρόμο Κουρέτας και κάτοικοι Φαρκαδόνας

 Δημήτρης Κουρέτας από Φαρκαδόνα:  «Όλοι  μαζί  ένα μέτωπο για να προχωρήσει η αποκατάσταση» …