Σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων

Ολοκληρώθηκε η εναρκτήρια 1η διακρατική συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “ABRIENDO PUERTAS, DANTO OPORTUNIDADES” – Ανοίγοντας Πόρτες, Δίνοντας Ευκαιρίες στη Jaristea της Ρουμανίας. Η συνάντηση διήρκησε από 11 έως 14/12/2017 και εκτός από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί οργανισμοί από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και τη Φινλανδία.

Τη ΔΔΕ Τρικάλων εκπροσώπησαν οι κ.κ. Παπαδημητρίου Νικόλαος Αιμιλιανός, εκπαιδευτικός Πληροφορικής και η Καραμπατζάκη Δέσποινα, υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Τρικάλων.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος Erasmus+ (2017-2019). Στόχος του προγράμματος είναι να εξεταστεί το φαινόμενο της πρόωρης σχολικής διαρροής στις χώρες εταίρους και μέσω ανταλλαγής καλών πρακτικών να αναζητηθούν λύσεις, να προταθούν ολοκληρωμένα διαρθρωτικά μέτρα αλλά και να εξεταστούν όλοι εκείνοι οι παράγοντες πρόληψης που θα βοηθούσαν στην άμβλυνση του φαινομένου.

Μέσα από το πρόγραμμα υποστηρίζεται επίσης η προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη καθηγητών με σκοπό την κατάρτιση τους σε θέματα που θα βελτιώσουν τις πρακτικές τους και θα βοηθήσουν με σειρά τους στη μείωση των ποσοστών σχολικής διαρροής.

Κατά τη διάρκεια της διακρατικής συνάντησης οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στα εκπαιδευτικά συστήματα που στηρίζουν μέτρα πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης της σχολικής διαρροής, καθώς επίσης να κάνουν μια σειρά από συναντήσεις και επισκέψεις σε τοπικές επιχειρήσεις και οικονομικούς παράγοντες, στο δημαρχείο, στο σώμα επιθεωρητών σχολικής εκπαίδευσης της περιοχής και σε πολιτιστικούς χώρους.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν 4 διακρατικές συναντήσεις και 5 μαθησιακές δραστηριότητες.
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή