Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε φονικές εξελίσσονται οι πυρκαγιές στην Αττική

Δεκάδες άτομα έχασαν τη ζωή τους από τις καταστροφικές πυρκαγιές, με μεγάλο αριθμό τραυματιών και αγνοούμενων .

Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι σε Κινέτα, Πεντέλη, Ραφήνα αλλά και Χανιά, με τις φλόγες των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει να φονεύουν ανθρώπους, να καταστρέφουν περιουσίες και να κατακαίουν δασώδεις περιοχές.

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα  Δούρου, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, ενώ η χώρα κατέθεσε και αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, για διεθνή βοήθεια σχετικά με την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ώρες αγωνίας και για τους τους κατοίκους στον Κάλαμο Αττικής, τους Αγίους Θεοδώρους, το Κατακάλι Κορινθίας και το Κιάτο, όπου επίσης έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές.

Η κατάσταση παραμένει δραματική, με τις δυνάμεις δασοπυρόσβεσης υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τα μέτωπα και λόγω του σκότους, να έχουν παραμείνει στην «μάχη» μόνο οι επίγειες δυνάμεις.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επέστρεψε εσπευσμένα από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη και πήγε κατευθείαν στον θάλαμο επιχειρήσεων για να ενημερωθεί για την κατάσταση.
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή