Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε κλίμα έντασης η επίσκεψη του Πρωθυπουργού

Επεισόδια σημειώθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μεταξύ ομάδας νεαρών και δυνάμεων της αστυνομίας.
 
Οι νεαροί προσπάθησαν να φθάσουν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά αντιμετωπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

Εντωμεταξύ με κινητοποιήσεις και κλειστά καταστήματα «υποδέχθηκαν» κάτοικοι και φορείς της Λέσβου τον Πρωθυπουργό, στο περιθώριο του Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Στο επίκεντρο των διαμαρτυριών βρίσκονται η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, αλλά και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εν μέσω αυξημένων προσφυγικών ροών, με τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού να γυρίζει την πλάτη στο 14ο Αναπτυξιακό Συνέδριο, αποφασίζοντας να μην συμμετάσχει.

Νωρίτερα, με αφορμή την αστυνομική δύναμη που βρίσκεται στο νησί, προκλήθηκε πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη ανέφερε ότι «Ο κ. Τσίπρας, στο ταξίδι του στη Λέσβο, και συγκεκριμένα στη Μυτιλήνη, θα συνοδεύεται από 17 διμοιρίες ΜΑΤ που θα τον προστατεύσουν από τον ενθουσιασμό των κατοίκων για τα επιτεύγματά του στην ανάπτυξη και το προσφυγικό».

Εν συνεχεία, «κύκλοι» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κατηγόρησαν την κ. Σπυράκη για «διασπορά ψευδούς είδησης», λέγοντας ότι δεν μπήκε στον κόπο να προβεί στη βασική δημοσιογραφική διαδικασία διασταύρωσης της «δήθεν πληροφορίας» ότι ο κ. Τσίπρας, στο ταξίδι του στη Λέσβο, και συγκεκριμένα στη Μυτιλήνη, θα συνοδεύεται από 17 διμοιρίες ΜΑΤ. Καταλήγοντας οι πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόνισαν: «Η κ. Σπυράκη, ως Εκπρόσωπος τύπου της Ν.δ. διέσπειρε ψευδή είδηση, αφού δεν μπήκε καν στον κόπο να προβεί σε διασταύρωση της πληροφορίας, κάτι που μαθαίνουν οι πρωτοετείς φοιτητές της δημοσιογραφίας».

Στους «κύκλους» του Υπουργείου απάντησε το γραφείο τύπου της Ν.Δ., το οποίο ανέφερε ότι «Αυτό που εμφανώς δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Νίκος Τόσκας είναι το πρόβλημα δεν έγκειται στο αν οι κλούβες είναι 7, 9 ή 17, αλλά ότι ο πρωθυπουργός χρήζει πλέον της παρουσίας εκατοντάδων αστυνομικών των ΜΑΤ που διατάζονται να τον προστατεύσουν από τις διαμαρτυρίες των πολιτών για τις πολιτικές του. Και αυτό, ας μας συγχωρέσει ο κ. Τόσκας που θα τον στεναχωρήσουμε, δεν είναι fake news. Είναι η θλιβερή πραγματικότητα που προκάλεσαν τα κατορθώματα της κυβέρνησης στην οποία ανήκει».

Την ίδια ώρα ο Πρωθυπουργός, δήλωνε πως «Κάποιοι επεδίωξαν να μην είμαι εδώ απόψε. Κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις ειλικρινείς αγωνίες των κατοίκων του νησιού», ενώ σημείωσε πως «έγινε προσπάθεια να καλλιεργηθεί κλίμα έντασης και τρομοκρατίας» και πρόσθεσε «δεν τους κάναμε τη χάρη, διότι δεν φυγομαχήσαμε ποτέ από τα προβλήματα», ενώ επεσήμανε ότι «αν ήταν εδώ οι εκπρόσωποι των φορέων που αποφάσισαν να απέχουν, θα τους ζητούσαμε να διατυπώσουν και λύσεις στα προβλήματα. Όσοι επέλεξαν την αποχή, λύσεις δεν έχουν να προτείνουν, γι 'αυτό διάλεξαν τον εύκολο δρόμο της αποχής».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η κατάσταση στη Λέσβο, τη Χίο, και την Σάμο «είναι δύσκολη», ενώ έκανε λόγο για λάθη και ελλείψεις, οι οποίες ωστόσο, γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν. Υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι των νησιών έσωσαν την τιμή της Ευρώπης, όταν άλλοι έχτιζαν φράχτες και έριχναν δακρυγόνα.

Για την φορολογική πολιτική, ανέφερε ότι «δεν την επιλέξαμε εμείς, την βρήκαμε έτοιμη από αυτούς που μας κουνάνε το δάχτυλο» και πρόσθεσε ότι «η φορολογική πολιτική θα ανακτηθεί με την έξοδο από τα μνημόνια».
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή