Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε μια δημοκρατική συζήτηση, όλοι είναι ισότιμοι συνομιλητές, κ. Παρθένη

Συνέβαινε συνεχώς και αδιαλείπτως, κατά την διάρκεια της ανοιχτής σύσκεψης στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 19 Νοεμβρίου και θέμα είχε «Η λειτουργία της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας Γ.Ν.Τ».

Εκείνο το βλέμμα της διευθύνουσας του Νοσοκομείου κ. Ράτσικας Ευαγγελίας προς τον πρόεδρο του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Τρικάλων κ. Κώστα Τσόγια, που κάλλιστα θα μπορούσε  να σκοτώσει ελέφαντα, όχι έναν άνθρωπο  που υπερασπίζεται τα δικαιώματα ενός ολόκληρου Συλλόγου Πασχόντων που έχει ευλογηθεί (ο Σύλλογος) λόγω της εξέλιξης της ιατρικής και των φαρμάκων, να έχει στην δύναμή του άτομα που έχουν μπει στην μέση και τρίτη ηλικία!

 Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε και διευθύνουσα σε συνδυασμό με τον διοικητή, έδειξαν την αίσθησή τους προς τον Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Τρικάλων, που τολμά και διεκδικεί, καλύτερες συνθήκες παροχής Υγείας σε ένα Δημόσιο Νοσοκομείο, όταν καθώς τοποθετούνταν ο προϊστάμενος της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας κ. Αποστόλης Γιοτζής,  υπερασπιζόμενος το αίτημα των πασχόντων για έμπειρες νοσηλεύτριες οι οποίες πρέπει να μένουν στη θέση τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα λόγω ψυχολογικής στήριξης των ασθενών, η διευθύνουσα κ. Ευαγγελία Ράτσικα, τον διέκοψε σε μια προσπάθεια να σταματήσει την τοποθέτησή του.

Τότε ο πρόεδρος του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, ρώτησε τον διοικητή του Νοσοκομείου: «Είμαστε ισότιμοι συνομιλητές;» εννοώντας – εμφανώς σε όλους –  ότι δεν θα έπρεπε να διακοπεί ο ειρμός των σκέψεων του προϊσταμένου, όπως δεν είχε συμβεί στην τοποθέτηση που είχε προηγηθεί της κ. Ράτσικα, σύμφωνα με την οποία, είχε δικαιολογήσει όλες τις μετακινήσεις των νοσηλευτριών, αφήνοντας να της ξεφύγει, μάλιστα, κάποια υπόνοια για φιλικές σχέσεις με κάποια νοσηλεύτρια. 

Η απάντηση που πήρε από τον κ. διοικητή – ο οποίος προέδρευε της σύσκεψης και δεν έχανε ευκαιρία να το τονίζει με έμφαση,  «Εγώ προεδρεύω», όταν κάποιος διέκοπτε κάποιον συνομιλητή που βρίσκονταν στο απυρόβλητό του –  ήταν η εξής:

 «Ισότιμοι δεν νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε. Ισότιμος δεν μπορεί να είναι όποιος τον προσβάλλουν και δεν μπορεί να αντιδράσει. Εγώ δεν σας προσέβαλα ενώ εσείς, αν μαζέψω τις προσβολές που μου έχετε κάνει στα σάιτ, τότε τι θα πείτε κ. Τσόγια;»

Ακολούθως, ο κ. Δ. Παρθένης, υπερασπίστηκε την διευθύνουσα, που διέκοψε την τοποθέτηση του προϊσταμένου της Μονάδας, αιτιολογώντας το γεγονός ως εξής: «Η διευθύνουσα μπορεί να διακόπτει όποτε θέλει γιατί έχει έναν ιδιαίτερο νευραλγικό ρόλο στο Νοσοκομείο».
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή