Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και Δημαρχείο η Πρόξενος της Αλβανίας στην Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη της Παυλίνα Γίλη στα Τρίκαλα και συζητήσεις για θέματα πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Στα Τρίκαλα, βρέθηκε η Πρόξενος της Αλβανίας στην Θεσσαλονίκη Παυλίνα Γίλη και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας  Θεσσαλίας Γιάννη Μπουτίνα.

Οι κ.κ. Μιχαλάκης και Μπουτίνας  καλωσόρισαν  την Πρόξενο που συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Αλβανών του Ν. Τρικάλων Victor Ekliton Bilo, και αντάλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά.

Η Αλβανίδα Πρόξενος, ζήτησε να ενημερωθεί για τον αριθμό των Αλβανών κατοίκων στον Ν. Τρικάλων καθώς και για την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Ο κ. Μιχαλάκης στάθηκε στον μεγάλο αριθμό ομοεθνών της κ. Γίλι περίπου 5.000 σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου τους, που διαμένουν μόνιμα στην περιοχή μας καθώς και στην επιχειρηματική δράση που έχουν αναπτύξει   τα τελευταία χρόνια, απολαμβάνοντας τα  ίδια δικαιώματα με τους Έλληνες πολίτες και έχοντας πρόσβαση στα διάφορα προγράμματα επιδοτήσεων.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην εξυπηρετηθεί ο κάθε πολίτης, ανεξάρτητα από την εθνικότητά του. Αυτή είναι η αρχή που υπηρετούμε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπους που μένουν για χρόνια στον τόπο μας, αποκτούν οικογένεια εδώ και στέλνουν τα παιδιά τους στα ελληνικά σχολεία, είναι συμφέρον και για την τοπική οικονομία να αναπτυχθούν επαγγελματικά», ανέφερε ο κ. Μιχαλάκης.

Ο κ. Μπουτίνας  με την σειρά του αναφέρθηκε στην αύξηση των Αλβανών επισκεπτών στην περιοχή της Καλαμπάκας,  που φέτος ήταν αξιοσημείωτη, αλλά και στους άλλους προορισμούς του Νομού όπως η Ελάτη και το Περτούλι. Ειδικά για τα Μετέωρα σημείωσε την σπουδαιότητα του γεωλογικού αυτού φαινομένου, που τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης. Η κ. Γίλι δήλωσε ενθουσιασμένη από το θέαμα των μοναστηριών πάνω στους βράχους, τα οποία είχε επισκεφθεί πρώτη φορά ως αθλήτρια και  μέλος της Εθνικής Ομάδας Αλβανίας το 1987 και πάντα την εντυπωσιάζουν.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την προσφορά αναμνηστικών δώρων.

Η Αλβανίδα Πρόξενος, είχε συνάντηση και με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου στο Δημαρχείο Τρικάλων και συζήτησαν παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων Μιχάλη Λάππα, ζητήματα που απασχολούν τους Αλβανούς της περιοχής.

Η Πρόξενος, ζήτησε παραχώρηση αίθουσας για μία ώρα την εβδομάδα, προς συμπληρωματική διδασκαλία της Αλβανικής γλώσσας και ο Δήμαρχος, δεσμεύτηκε ότι θα  συμβάλλει στην εξεύρεση αίθουσας, ενώ συζητήθηκε και το ενδεχόμενο πολιτιστικών ανταλλαγών σε διάφορους τομείς.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή