Σε πλήρη λειτουργία το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καρδίτσας

Ο Δήμος Καρδίτσας ενημερώνει ότι ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας. Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το Κέντρο Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του κάθε Δήμου. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας.

Στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καρδίτσας μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος) και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.
Συγχρόνως το Κέντρο Κοινότητας παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα όπως η προσέγγιση της τοπικής αγοράς για εύρεση εργασίας, η δημιουργία ευκαιριών για νέους ώστε να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή, προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας ή οικογενειακών δυσαρμονιών, μαθησιακή στήριξη παιδιών και εφήβων, διοργάνωση τοπικών εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.
Το Κέντρο Κοινότητας Καρδίτσας λειτουργεί και με παράρτημα για Ρομά, παρέχοντας πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες οι οποίες έχουν σχέση με τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα στόχος με σκοπό την αναβάθμιση του βιοτικού της επιπέδου και την πλήρη κοινωνική της ενσωμάτωση.
Ειδικότερα οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου κινούνται σε τρείς άξονες:
Α) Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών
Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες, Φορείς και Δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας και
Γ) Παροχή Υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.
 
Ωφελούμενος πληθυσμός είναι:
– Πολίτες που κατοικούν στο Δήμο Καρδίτσας
– Ωφελούμενοι του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)» (αιτήσεις/ τροποποιήσεις/ ερωτήσεις ΚΕΑ στην παρούσα φάση εξ' ακολουθούν να γίνονται στο κτίριο της Πρόνοιας από υπαλλήλους της Πρόνοιας και των Κέντρων Κοινότητας)  
– Άτομα ή οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού
– Άνεργοι/ες, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού
– Γενικότερα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
 
Το κέντρο κοινότητας στελεχώνεται από τις παρακάτω ειδικότητες:
2  Τ.Ε. Κοινωνικούς Λειτουργούς
1 Π.Ε  Οικονομικής Κατεύθυνσης / προώθηση στην απασχόληση
Το Παράρτημα Ρομά  στελεχώνεται από τις παρακάτω ειδικότητες:
1 Π.Ε. Κοινωνιολόγο
1 Π.Ε. Παιδαγωγός
1 Τ.Ε. Νοσηλεύτρια
1 Υ.Ε. Διαμεσολαβητή
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ: Λάμπρου Παπαδόπουλου 1 (Ύψος Νικηταρά 94) / κτίριο Κ.Α.Π.Η.
Tηλ. 2441100352-3    
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ: ΟΙΚΙΣΜΟΣ “ΜΑΥΡΙΚΑ” ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Tηλ. 2441042737  
ΗΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή