Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ κοντά στο Λεωνίδιο

Αισθητός και σε περιοχές της Αττικής

Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ ανοιχτά από το Κρανίδι σημειώθηκε στις 7:20 το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 16χλμ. βορειοδυτικά από το Λεωνίδιο. Σημειώνεται ότι η αρχική λύση έκανε λόγο για σεισμό 4,7 Ρίχτερ. Κατά την ίδια ανάλυση το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 14,5χλμ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός και σε περιοχές της Αττικής.

Η ανακοίνωση του σεισμού

seismosleonidio

Δύο λεπτά πριν την δόνηση των 4,8 Ρίχτερ είχε σημειωθεί άλλος σεισμός μεγέθους 2,6 Ρίχτερ ενώ 14 λεπτά μετά τα 4,8R καταγράφθηκε σεισμική δόνηση 2,7 Ρίχτερ και 3,3 Ρίχτερ στις 07:43. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας τα σχολεία στην περιοχή θα μείνουν κλειστά σήμερα για προληπτικούς λόγους.

«Από τις πρώτες πρωινές ώρες σε μια περιοχή που δεν φημίζεται για την έντονη σεισμικότητα είχαμε τέσσερις σεισμούς μέχρι 3,5 Ρίχτερ. Είναι πολύ νωρίς να ξέρουμε αν είναι προσεισμός. Είναι μια περιοχή που έχει μικρή σεισμικότητα. Δεν έχουμε ιστορικό μεγάλων επιφανειακών σεισμών. Μέσα στον Αργολικό δεν έχει μεγάλα ρηγματα αλλά έχει μεγάλο ρήγμα προς την πλευρά του Λεωνιδίου που δεν φαίνεται να έχει σχέση με τη συγκεκριμένη σεισμική δραστηριότητα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. Στην ερώτηση αν μπορεί να ενεργοποιηθεί τις μεγαλύτερες δομές που είναι  νοτιότερα απάντησε ότι «δεν είναι τόσο μεγάλος σεισμός ώστε να υπάρξει κάτι τέτοιο αλλά παρακολουθούμε το φαινόμενο».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή