Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σεισμός: Οι πρώτες εικόνες από τις ζημιές στην Εύβοια

Στους δρόμους βγήκαν ξανά οι κάτοικοι της Εύβοιας μετά την ισχυρή δόνηση των 4,9 Ρίχτερ με επίκεντρο το Ψαχνά.

Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να φοβηθούν και να βγουν στους δρόμους, δημιουργώντας έντονη ανησυχία σε ολόκληρη την περιοχή ωστόσο όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης προς το παρόν δεν εντοπίζονται προβλήματα.

Τη σύγκληση της Επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου ανακοίνωσε ο Λέκκας

Συγκεκριμένα ο κ. Κελαϊδίτης δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ: «Ήταν μία πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση. Προς το παρόν δεν εντοπίζονται προβλήματα. Μίλησα και με κατοίκους στο χωρίο Πισσώνας που είναι κοντά στο επίκεντρο αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα. Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν αρχίσει περιπολίες ενώ οι σεισμικές δονήσεις συνεχίζονται».

«Αυτή την ώρα είμαστε σε επιφυλακή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να καταγράψουμε ζημιές. Για την ώρα αυτό που γνωρίζουνε είναι ότι έχουν σπάσει τζαμαρίες», είπε ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς σε δηλώσεις στο evima.gr.

Για την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες και σοβαρές υλικές ζημιές.

Μικρές ζημιές υπέστησαν και αυτοκίνητα από πτώση σοβάδων. Παράλληλα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχουν ρωγμές σε διαφορά σπίτια στον Πισσώνα και Αγία Τριάδα.

Στην περιοχή μεταβαίνει ήδη και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος συνεκάλεσε ήδη τη Μόνιμη ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου προκειμένου να δρομολογήσει τις επόμενες δράσεις.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή