Σεισμός: Ζημιές σε σπίτια στα Τρίκαλα

Από την πρώτη ημέρα των σεισμικών δονήσεων, την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021, τα κλιμάκια των μηχανικών μετέβησαν – κατά προτεραιότητα – στα σχολικά συγκροτήματα, ώστε να διαπιστωθεί και να ελεγχθεί η στατικότητα των διδακτηρίων. 

Στο μεσοδιάστημα η Γραμμή Εξυπηρέτησης Πολίτη 2431020000 δέχτηκε αιτήματα πολιτών για έλεγχο των οικιών τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Από το πρωί της Παρασκευής 5 Μαρτίου 2021 και με δεδομένο τον δεύτερο μεγάλης έντασης σεισμό, τα κλιμάκια των μηχανικών του Δήμου βρέθηκαν σε χωριά και στα Τρίκαλα. Πραγματοποίησαν πάνω από 50 ελέγχους σε οικίες και κτίσματα, των οποίων οι ιδιοκτήτες αιτήθηκαν έλεγχο.

Ταυτοχρόνως, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, η αντιδήμαρχος Εργων Βασιλένα Μητσιάδη και ο αντιδήμαρχος Τομέα Α Βασίλης Κρανιάς, επισκέφθηκαν χωριά του Δήμου, προκειμένου να διαπιστώσουν, το μέγεθος πιθανών ζημιών.

Οπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, βασικό μέλημα παραμένει ο έλεγχος στατικότητας

 

 

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Στο ΔΣ του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας ο Δήμαρχος Τρικκαίων

Στο ΔΣ του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας ο Δήμαρχος Τρικκαίων

Ο Νίκος Σακκάς, Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, συμμετέχει στον νέο Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας …
Προειδοποίηση σε κτηνοτρόφους Τρικάλων για επερχόμενους κεραυνούς

Προειδοποίηση σε κτηνοτρόφους Τρικάλων για επερχόμενους κεραυνούς

Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Τρικκαίων για προστασία ζώων και πολιτών ενόψει καταιγίδων …