Σεμινάριο Οδικής Ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

Μαθητές και μαθήτριες της Β΄Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας παρακολούθησαν την Τρίτη 28 Νοεμβρίου το επιμορφωτικό-ενημερωτικό  πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής που πραγματοποιήθηκε στο 1Ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». 
Το πρόγραμμα το οποίο έχει ως στόχο τη μείωση των δυστυχημάτων μέσω θεωρητικής & βιωματικής εκπαίδευσης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού, δημιουργήθηκε από μια ιδέα και ανάγκη: να μην χάνονται συνάνθρωποί μας στους δρόμους της χώρας μας. Είναι το αποτέλεσμα ενός οράματος που γεννήθηκε από μια τραγική και άδικη απώλεια,  του Πάνου Μυλωνά, που έχασε τη ζωή του σε ηλικία μόλις 22 ετών σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ πήγαινε να παρακολουθήσει τα μαθήματά του στο Πανεπιστήμιο.

Μεταξύ άλλων οι μαθητές ενημερώθηκαν  για τα μεγάλα ποσοστά νεανικής θνησιμότητας από τραυματισμούς σε τροχαία δυστυχήματα, για την ευθύνη του αλκοόλ, της χρήσης του κινητού τηλεφώνου, της υπνηλίας και γενικά της μειωμένης προσοχής, καθώς και την κακή χρήση της ζώνης ασφαλείας και του κράνους.

Μετά τη θεωρητική ενημέρωση ακολούθησε βιωματική προσέγγιση των θεμάτων με προσομοίωση σε πραγματικές συνθήκες συμβάντων που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τόσο η θεωρητική ενημέρωση όσο και η ενεργή συμμετοχή «καθήλωσε» κυριολεκτικά τους μαθητές και συνοδούς καθηγητές κκ. Αγορίτσα, Βάγγου  και Κοντού που αποκόμισαν δυνατές εμπειρίες.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή