Σφραγίζονται τα νεκροταφεία ενόψει Μεγάλης Παρασκευής στα Τρίκαλα;

«Σφραγίζονται» τα νεκροταφεία της Αθήνας, ενόψει Μεγάλης Παρασκευής και προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός των ανθρώπων που κατά παράδοση συρρέουν αυτές τις ημέρες στους χώρους ταφής.

Τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκαν πολλοί επισκέπτες με ποδήλατα και ζώα, να κάνουν βόλτα στους χώρους των κοιμητηρίων.

 

Την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής, από το πρωί έως αργά το απόγευμα που βγαίνει ο Επιτάφιος, όλοι οι πιστοί επισκέπτονται το χώρο ταφής των νεκρών τους, έχοντας ως αποτέλεσμα την ανησυχία της κυβέρνησης και της ΚΕΔΕ, για την εξάπλωση του κορονοϊού σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας.

Πολλοί Δήμαρχοι προσανατολίζονται να κλείσουν τα νεκροταφεία τη μεγάλη εβδομάδα, ενώ ως λύση προβάλλεται η επιστράτευση της αστυνομίας, προκειμένου να εμποδίζεται όποιος επιχειρήσει να εισέλθει σε αυτά και να αφήσει λουλούδια στα μνήματα των συγγενών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr, αναμένεται από τον Δήμαρχο της πόλης μας και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, μία συνολική απόφαση για όλους τους Δήμους επί του θέματος, η οποία θα παρθεί σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή