Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σημαντική η δράση του Κοινωνικού Φαρμακείου Καρδίτσας κατά το έτος 2021

Πάνω από 50 οι νέοι ωφελούμενοι – Ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Κορωνοϊό

Έπειτα από κάποια χρόνια λειτουργίας σε εθελοντική βάση, τον Δεκέμβριο του 2017 το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Καρδίτσας εντάχθηκε ως “Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο-Κοινωνικό Φαρμακείο” στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020». Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι ο Δήμος Καρδίτσας και υπάγεται στην Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημόσιας Υγείας και ΑΜΕΑ ενώ παράλληλα χρηματοδοτείται από το ΕΚΤ.

Παρέχει σε ωφελούμενα άτομα δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα τα οποία εξασφαλίζει μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες και τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών.

Ωφελούμενοι των υπηρεσιών που παρέχει το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι άτομα που διαμένουν στον Δήμο Καρδίτσας και τα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος, παιδιά κλπ), οι αιτούντες/δικαιούχοι διεθνή προστασία και οι νόμιμα διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι βάση κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων που ορίζονται στον εσωτερικό κανονισμό της δομής βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από τη φτώχεια ή στερούνται ασφαλιστικής κάλυψης. Επισημαίνεται ότι εξυπηρετούνται άτομα από τον πληθυσμό των προσφύγων και των Ρομά που πληρούν τις προϋποθέσεις (οικονομικά κριτήρια, υγεία, εργασία κλπ).

Κατά το περασμένο έτος υποβλήθηκαν πάνω από 50 νέες αιτήσεις ώστε να ωφελούνται των υπηρεσιών του κοινωνικού φαρμακείου. Μηνιαία κατά μέσο όρο προσέρχονται πάνω από 100 άτομα στη δομή εκ των οποίων 80 (ωφελούμενοι) παραλαμβάνουν σκευάσματα που αντιστοιχούν σε 220 κουτιά φαρμάκων ενώ δωρίζουν πάνω από 20 πολίτες, φαρμακεία και φαρμακοβιομηχανίες πάνω από 400 κουτιά κάθε μήνα.

Σχετικά με την δραστηριότητα:

  • έγιναν ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό κατά της covid-19 (ενημέρωση για τον κατ΄ οίκον εμβολιασμό, δελτίο τύπου ενημέρωσης, αφισοκόλληση και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων).
  • πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την λειτουργία της δομής στις τοπικές κοινότητες Αρτεσιανό και Καρδιτσομαγούλα.
  • συνεργασία με το κατάστημα κράτησης Τρικάλων για την αξιοποίηση των φαρμάκων που πλησιάζουν στη λήξη τους (κατόπιν ενημέρωσης και παραλαβής του νοσηλευτή των φυλακών).
  • συνεργασία με την κινητή μονάδα ΚΕΘΕΑ έξοδος, την ΑΝΚΑ και το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ (για το προσφυγικό), τον κυνηγετικό σύλλογο, το παιδοψυχιατρικό τμήμα της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας και τις ΤΟΜΥ.
  • συμμετοχή στο δίκτυο “GIVMED” που αφορά την ανταλλαγή φαρμακευτικού υλικού μεταξύ των δομών υγείας όλης της χώρας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε από Δευτέρα έως Παρασκευή 7:00-15:00 να επισκεφθείτε το Κοινωνικό Φαρμακείο που βρίσκεται επί της οδού Λ. Παπαδόπουλου 1 εντός του κτηρίου του ΚΑΠΗ ή να καλέσετε στο τηλέφωνο 24410.90175. 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή