Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σημαντική παρουσία του Κώστα Σκρέκα στο 8ο Φόρουμ των Δελφών  

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο Νομό Τρικάλων, Κώστας Σκρέκας, μίλησε την Παρασκευή, 28 Απριλίου, στο διεθνούς φήμης και εμβέλειας Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όπου συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές από 70 χώρες.

Ο κ. Σκρέκας έκανε συνολικό απολογισμό της κυβερνητικής στρατηγικής που θωράκισε την Ελλάδα απέναντι στην πρωτοφανή ενεργειακή κρίση, αλλά και τις κρίσιμες κυβερνητικές αποφάσεις για την μετάβαση της χώρας σε μια εποχή που θα χρησιμοποιούμε καθαρή ενέργεια, με σεβασμό στο Περιβάλλον.

Ειδικότερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας εξήγησε στους Έλληνες και ξένους ακροατές, τους τρεις κεντρικούς άξονες πολιτικής που υλοποίησε τα τελευταία χρόνια:

1. Στηρίξαμε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες απέναντι στην κρίση

Το τεράστιο πρόγραμμα επιδοτήσεων, που έφτασε έως τώρα τα 9 δισ. ευρώ, κρατάει τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος σε προσιτά επίπεδα και στηρίζει αποφασιστικά τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών, των αγροτών και των μικρομεσαίων. Όπως υπογράμμισε ο Κώστας Σκρέκας, «ήδη έχουμε συμπληρώσει 20 μήνες συνεχών επιδοτήσεων και θα συνεχίσουμε μέχρις ότου τελειώσει η ενεργειακή κρίση που πλήττει την Ευρώπη. Το 70% αυτών των χρημάτων, προήλθε από την φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας».

2. Πείσαμε την Ευρώπη για επιβολή πλαφόν και εξοικονόμηση ενέργειας

Η σκληρή δοκιμασία της Ευρώπης εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και την απόφαση της Μόσχας να πιέσει τα ευρωπαϊκά κράτη στον τομέα της ενέργειας, μας οδήγησε σε πρωτοβουλίες που σκοπό είχαν την ενεργειακή αυτονομία της Ελλάδας και την ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης. Κινηθήκαμε γρήγορα και αξιοποιήσαμε τους γείτονες συμμάχους μας ώστε να αποθηκεύσουμε ενέργεια. Παράλληλα είδαμε ότι οι πολίτες στήριξαν τις προσπάθειές μας, καθώς πετύχαμε μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας από εκείνη που αποφάσισε η ΕΕ. Αποδείχθηκε έτσι ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι το στήριγμα και η πηγή δύναμης της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

3. Είμαστε στις πρώτες χώρες του κόσμου στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Θέσαμε σκοπό τη μετάβαση της Ελλάδας σε μια εποχή καθαρής ενέργειας, με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Αυτό δείχνει τον σεβασμό της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στους πολίτες και στις επόμενες γενιές, οι οποίες αξίζουν να ζήσουν σε καθαρότερο Περιβάλλον. Με σειρά νόμων δώσαμε ισχυρή ώθηση στην εισαγωγή ΑΠΕ στο ενεργειακό μας μείγμα. Ταυτόχρονα, υλοποιούμε σειρά προγραμμάτων για τον ενεργειακό εκσυγχρονισμό νοικοκυριών, αγροτών κι επιχειρήσεων, όπως το «Εξοικονομώ 2021», το «Εξοικονομώ- Αλλάζω συσκευή», τα προγράμματα ηλεκτροκίνησης, αλλά και τα νέα προγράμματα «φωτοβολταϊκό στη στέγη» και «Εξοικονομώ- αλλάζω θερμοσίφωνα» που θα μειώσουν αποφασιστικά το κόστος ενέργειας σε νοικοκυριά και αγρότες.

Ο Τρικαλινός υπουργός παρότι καθημερινά έχει ένα ιδιαίτερη επίπονο πρόγραμμα περιοδειών στα χωριά του Νομού μας, παραβρίσκεται και σε γεγονότα πρώτης γραμμής, όπως η παρουσίαση της κυβερνητικής πρότασης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την περασμένη Τετάρτη αλλά και την Παρασκευή στο Φόρουμ των Δελφών.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή