Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σημαντική ημερίδα για το κάπνισμα, την υγεία και τη δράση του Δήμου Τρικκαίων

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα για την υγεία σε σχέση με τη διακοπή καπνίσματος, την πρώτη ελεύθερη από κάπνισμα πόλη, τα Τρίκαλα, πραγματοποιείται στις 4 Μαΐου 2019. Τη διοργανώνει η Ομάδας Διακοπής Καπνίσματος & Προαγωγής της Υγείας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, με την υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων και την ευγενική χορηγία της Pfizer.

Το θέμα της ημερίδας είναι «Η υγεία των πνευμόνων για τη μακροζωία και την ευεξία. Τρίκαλα, η πρώτη πόλη ελεύθερη καπνού».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, το Σάββατο 4 Μαΐου 2019, στις 19:00. Το πρόγραμμα και οι ομιλητές είναι τα ακόλουθα:
 
 18:00 –19:00 Συνέντευξη Τύπου

 – «Κάπνισμα: To μέγεθος του προβλήματος»
κα. Ιωάννα Μητρούσκα, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, Συντονίστρια Ομάδας Διακοπής Καπνίσματος & Προαγωγής της Υγείας της Ε.Π.Ε Διευθύντρια Πνευμονολογικής Κλινικής, ΠΑ.Γ.Ν.Η., Ηράκλειο Κρήτης

– «Νόσος και κάπνισμα – Γυναίκα και κάπνισμα»
κα. Παρασκευή Κατσαούνου, Επίκουρη Καθηγήτρια Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας, Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός»

– «Παθητικό Κάπνισμα»
κα. Μάρθα Ανδρίτσου, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, Συντονίστρια Ομάδας Διακοπής Καπνίσματος & Προαγωγής της Υγείας της Ε.Π.Ε, Επιστημονικός Συνεργάτης Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας, Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός»

– «Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην Ελλάδα και η εθελοντική δράση του Δήμου Τρικκαίων»
κα. Σοφία Γιδά, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος

Σχολιασμός:
– κα. Παρασκευή Αργυροπούλου – Πατάκα, Ομότιμη Καθηγήτρια Πνευμονολογίας, τ. Αντιπρύτανης Α.Π.Θ.
– κ. Μιχάλης Τουμπής, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, Συντονιστής της Ομάδας Διακοπής Καπνίσματος & Προαγωγής της Υγείας της Ε.Π.Ε, Μέλος Δ.Σ. της Ε.Π.Ε.

19:00 –19:15 Συζήτηση –Σχολιασμός
19:15 –19:30 Βράβευση Θεσμικών Φορέων

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή