Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σημαντικό! Τελευταία ευκαιρία για τους Τρικαλινούς μελισσοκόμους

Οι προθεσμίες για ένα σημαντικό πρόγραμμα στήριξης

Το  πρόγραμμα «Βασιλοτροφία: Αναπλήρωση και διάσωση του ενδημικού γενετικού υλικού», στο πλαίσιο της δράσης «Επανεκκίνηση της Μελισσοκομίας στη Θεσσαλία» είναι μια ανάσα πριν την έναρξή του.

Σκοπός του προγράμματος είναι να στηρίξει τουλάχιστον 300 πληγέντες επαγγελματίες μελισσοκόμους της Θεσσαλίας, με την παροχή 27.000 βασιλικών κελιών, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση των ζημιών και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη μελλοντική ισχυροποίηση του κλάδου της μελισσοκομίας στη Θεσσαλία.

 Το πρόγραμμα «Επανεκκίνηση της Μελισσοκομίας στη Θεσσαλία» υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συγχρηματοδοτείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), την  Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και την εταιρεία APIVITA.

Ο πρώτος κύκλος των αιτήσεων συμμετοχής θα παραμείνει ανοιχτός ως και 31 Μαρτίου 2024. Η παροχή των βασιλικών κελιών θα πραγματοποιηθεί την περίοδο Απρίλιος ως Σεπτέμβριος 2024.

Όσοι ενδιαφέρονται για την ένταξη στο πρόγραμμα μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα Επικοινωνίας για Περ. Ενότητα Τρικάλων, Λαμπρογεώργος Κωνσταντίνος: 6979630121, Τοπαλίδης Ιωάννης: 6974917578.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή