Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σημαντικότατη ημερίδα από τους Ανώνυμους Αλκοολικούς στα Τρίκαλα

Ένα σημαντικό θέμα που αφορά σε συνανθρώπους προσεγγίζουν ο Δήμος Τρικκαίων και οι «Ανώνυμοι Αλκοολικοί», με ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019. Η ημερίδα έχει ως τίτλο «Βρίσκοντας τη λύση στους Αλκοολικούς Ανώνυμους – Οι εμπειρίες μας» και θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρικκαίων, στις 11:00. Παραλλήλως, πραγματοποιείται και συνάντηση στον χώρο της Ομάδας Εθελοντών, την προηγούμενη ημέρα. 

Σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνονται τα εξής:

«Οι Αλκοολικοί Ανώνυμοι είμαστε άνδρες και γυναίκες οι οποίοι με το Πρόγραμμα Αυτοβοήθειάς μας, αναρρώνουμε καθημερινά από την ασθένεια του αλκοολισμού. Είμαστε μια παγκόσμια αναγνωρισμένη Αδελφότητα, η οποία έχει δείξει πολύ αξιόλογα αποτελέσματα στην αντιμετώπισή του. Λειτουργούμε σε όλο τον κόσμο εδώ και 84 χρόνια και στην Ελλάδα περισσότερα από 30 χρόνια, με ομάδες ή άτομα (loners) διάσπαρτα σε όλη την χώρα. 

Έχοντας στην σκέψη μας στον αλκοολικό που ακόμα πίνει και υποφέρει και με κίνητρο τον πρωταρχικό σκοπό μας που είναι η μεταφορά του μηνύματος μας, διοργανώνουμε ημερίδα την Κυριακή  3 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11:00 με 13:30 στην πόλη των Τρικάλων, με θέμα “Βρίσκοντας την λύση στους Αλκοολικούς Ανώνυμους – Οι εμπειρίες μας”.  Μέλη μας θα μοιραστούν πώς κατάφεραν μέσα από το Πρόγραμμα των ΑΑ να σταματήσουν να πίνουν και να έχουν σήμερα μια καλή και ποιοτική ζωή. Θα μιλήσει επίσης ψυχίατρος της πόλης των Τρικάλων με μεγάλη κλινική εμπειρία επί του αλκοολισμού ο οποίος θα αναφερθεί σχετικά και στο πως λειτούργησαν οι ΑΑ υποστηρικτικά στην ανάρρωση των ασθενών του». 

Η ημερίδα θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του ΔΣ του Δήμου Τρικκαίων και διοργανώνεται από την ομάδα Αλκοολικών Ανωνύμων Τρικάλων. 
Επίσης, η ομάδα το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου και ώρες 17:00 με 18:30 θα πραγματοποιήσει επίσης ανοιχτή προς το κοινό συγκέντρωση, στο κτήριο φιλοξενίας ομάδων εθελοντών του Δήμου στην οδό Στρατηγού Σαράφη 44 (κοντά στο Φρούριο) όπου πραγματοποιεί τις τακτικές συναντήσεις της. 

Με ιδιαίτερη χαρά σας περιμένουμε στην ημερίδα μας, να ακούσετε τις ιστορίες μας, το πως βρήκαμε λύση και να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας για το ποιοί είναι Αλκοολικοί Ανώνυμοι». 

Το πρόγραμμα 

Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι το ακόλουθο:

Συντονισμός: Βασίλης (Ομάδα ΑΑ – Αθήνα)
11:00 – 11:15:  Χαιρετισμός – Προοίμιο
11:15 – 11:30: “Η ιστορία των Αλκοολικών Ανωνύμων”

Ποτούλα (Ομάδα ΑΑ – Χαλάνδρι)
11:30 – 12:00: “Η ταυτότητα των ΑΑ”

Γιώργος (Ομάδα ΑΑ – Αθήνα)
12:00 – 12:30: “Ο Αλκοολικοί Ανώνυμοι από την σκοπιά της Ιατρικής”

Περικλής Στοφόρος, Ψυχίατρος
12:30 – 12:45: “Εμπειρία – Δύναμη – Ελπίδα”

Νίκος (Ομάδα ΑΑ – Τρίκαλα)
12:45 – 13:00: “Μια μέρα την φορά”

Μάχη (Ομάδα ΑΑ – Καστοριά)
13:00 – 13:15: Μοιράσματα μελών Αλκοολικών Ανωνύμων
13:15 – 13:30: Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Αλκοολικοί Ανώνυμοι Ελλάδας

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή