Σήμερα η έναρξη για το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θεσσαλών

Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την έναρξη του «10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θεσσαλών» που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Καρδίτσα, από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «Ασκληπιός», με την συνδρομή του Δήμου Καρδίτσας.

Η φετινή καθιερωμένη ετήσια ουσιαστικά συνάντηση των Θεσσαλών, από πόλεις και χώρες που χτυπά η «καρδιά» της Θεσσαλίας και της Ελλάδας από ολόκληρο τον κόσμο, σηματοδοτεί κάτι το ξεχωριστό, καθώς συμπληρώνεται ήδη μια πρώτη 10ετία όχι μόνο δυνατών συγκινήσεων, αλλά ουσιαστικών παρεμβάσεων, δράσεων, ενεργειών και προτάσεων, που χρόνο με το χρόνο, λαμβάνουν σάρκα και οστά και υλοποιούνται.

Πρόκειται για την πρώτη 10ετία, που φέτος ειδικά, τιμώντας την 10χρονη πορεία, θα είναι γεμάτη με χρώματα, αρώματα, γεύσεις, ήχους, λόγους, χορούς και εικόνες που αποπνέουν την … μοναδική Θεσσαλία.
 
Είναι χαρακτηριστικό, ότι σύμφωνα και με το Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας, τα ετήσια συνέδρια της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, αποτελούν σημεία ορόσημα, όπου συζητούνται ουσιαστικά θέματα, προτείνονται λύσεις, γίνονται συναντήσεις, παρουσία συνέδρων από χώρες του κόσμου, όπου έχουν δώσει το στίγμα τους οι Θεσσαλοί.
 
Στη διάρκεια του Συνεδρίου (έναρξη σήμερα στις 10 το πρωί στο Ξενοδοχείο «Thessalikon Grand Hotel (3ο xλμ. Καρδίτσας – Μητρόπολης) που φέτος έχει ως κεντρικό μήνυμα τον «Ρόλο των αποδήμων για τη Θεσσαλία του μέλλοντος», αναμένεται πέρα από τον απολογισμό για τα 10χρονα, να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για τους «Κρυφούς θησαυρούς της Θεσσαλίας, από την πατρίδα στο κόσμο», αλλά και για την «Ανάπτυξη της Θεσσαλίας και το σημαντικό ρόλο των Αποδήμων Θεσσαλών».
 
Ταυτόχρονα όμως, θα αναζητηθεί ο σκοπός του «Απόδημου Ασκληπιού» στη σύγχρονη κοινωνία», ενώ στοχεύοντας σε πρόταση που μπορεί να αποτελέσει στήριγμα για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας, θα εξεταστούν οι προοπτικές για τα «Αγροτοδιατροφικά θεσσαλικά Προϊόντα: Με το βλέμμα στο μέλλον».
 
Ιδιαίτερη όμως συζήτηση, αναμένεται να γίνει στη διάρκεια ειδικού πάνελ, με θέμα «Οι Θεσσαλοί του κόσμου – Στρατηγική και Όραμα – Προβληματισμοί και αναγκαιότητες», όπου θα τεθούν επί τάπητος, όλα αυτά τα δεδομένα, που μπορούν να δώσουν ένα όραμα για την Θεσσαλία με «πρωταγωνιστή» τον Θεσσαλό του κόσμου.
 
Μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση ωστόσο, δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί, χωρίς την μεγάλη παράδοση και την ιστορία του πολιτισμού της Θεσσαλίας, που θα «ζωντανέψει» ενώπιον όλων, εκτός από ένα πανέμορφο «Σεργιάνι στην Παράδοση με τηνΚαραγκούνικη φορεσιά», ένα πλούσιο μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα το βράδυ της Κυριακής, στην «καρδιά» της Καρδίτσας που ως πόλη θα φιλοξενήσει το Συνέδριο, στο «Παυσίλυπο».
 
Αύριο Δευτέρα, τα Μέλη του «Ασκληπιού» θα συναντηθούν, ώστε να κάνουν τον εσωτερικό απολογισμό τους και την Γενική Συνέλευση.
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή