Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σήμερα η επιστροφή του φόρου

Επιστροφή φόρου εισοδήματος στους δικαιούχους (για το 2017), που υπέβαλλαν φορολογική δήλωση και το εκκαθαριστικό τους είναι πιστωτικό.
 
Συγκεκριμένα όσοι είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι, δηλαδή δεν έχουν οφειλές στο Δημόσιο και στα Ασφαλιστικά Ταμεία και έχουν υποβάλει τη φορολογική δήλωση έως τα μέσα Ιουνίου, θα λάβουν σήμερα την επιστροφή φόρου, στον τραπεζικό λογαριασμό που δήλωσαν.
Όσοι έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση από τα μέσα Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου 2017 θα λάβουν την επιστροφή φόρου έως τα τέλη Ιουλίου.
Στις περιπτώσεις όπου το ποσό επιστροφής είναι πάνω από 1.500 ευρώ θα προηγηθεί φορολογικός έλεγχος των δικαιολογητικών και μετά θα γίνει η επιστροφή.
Στην περίπτωση οφειλών στο Δημόσιο και στα Ασφαλιστικά Ταμεία θα πρέπει να γίνει πρώτα ο συμψηφισμός και μετά το ποσό που θα απομείνει να επιστραφεί στους φορολογουμένους. 
Για όσους καθυστερήσει η επιστροφή του φόρου και εφόσον εκδοθούν τον Αύγουστο τα εκκαθαριστικά σημειώματα ΕΝΦΙΑ τότε θα γίνει επιστροφή αφού πρώτα συμψηφιστεί το σύνολο του Φόρου Ακινήτων με το επιστρεφόμενο ποσό και όχι της 1ης  δόσης που αναλογεί σε αυτόν.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή