Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σιμορέλης: Θέλει σύγκριση ο κύριος Μητσοτάκης; Πολύ ευχαρίστως!

Όταν κορυφώθηκε η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή για το θέμα των υποκλοπών, ο κύριος Μητσοτάκης απέφυγε να δώσει εξηγήσεις και απαντήσεις στις κατηγορίες που τον βαρύνουν και θέλησε να το παίξει «υπεράνω». Δήλωσε λοιπόν, ενώ βρισκόταν στην Κρήτη, ότι δεν επιθυμεί τη σύγκρουση αλλά τη σύγκριση της θητείας του με την προηγούμενη κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί την εξουσία στις επερχόμενες εκλογές.

Είναι φανερή η αγωνία του να δείξει ότι υπερτερεί. Σε όλες τις ομιλίες του είναι υπεροπτικός και αυτοθαυμάζεται για τις ικανότητες και το έργο του (που πολλαπλασιάζονται και προβάλλονται συνεχώς από τα κανάλια και τον φιλικό Τύπο) και ταυτόχρονα προειδοποιεί τους πολίτες ότι θα είναι καταστροφικό για τη χώρα να επιλέξουν ξανά για κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ας κάνουμε λοιπόν συνοπτικά τις συγκρίσεις, για να ξέρουν οι πολίτες, πριν αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν, τι έκανε και τι δεν έκανε η κάθε κυβέρνηση.

Κυβερνητική θητεία ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019)

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την διακυβέρνηση το 2015 παρέλαβε μία χώρα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις την είχαν οδηγήσει σε χρεοκοπία και είχαν ήδη υπογράψει δύο μνημόνια. Την τραγική κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας αποκάλυψε το 2020 στο ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της σημερινής Κυβέρνησης κ. Π. Πικραμένος, πού ήταν το 2012 υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ελλάδας:« Είχαμε φτάσει στα όρια της χρεοκοπίας .Οι αναλήψεις ήταν δυσθεώρητες και χρήματα δεν υπήρχαν. Είχαμε καταρτίσει σχέδιο να κλείσουν οι τράπεζες. Τότε ζητούσαμε έκτακτο δανεισμό δίνοντας περιουσιακά στοιχεία ως ενέχυρα. Μας είχαν αρνηθεί να μας δώσουν παραπάνω… Αυτά είναι πολύ δυσάρεστα πράγματα και καλύτερα να τα ξεχάσουμε διότι η χώρα έχει κάνει άλματα προόδου από τότε».

Πώς έκανε τα άλματα ο ΣΥΡΙΖΑ και τι κατάφερε με εκείνες τις ασφυκτικές οικονομικές πιέσεις και προδιαγεγραμμένη την υπαγωγή σε capital control;
– Έβγαλε τη χώρα από την οικονομική επιτήρηση και τα μνημόνια χωρίς να αυξήσει το δημόσιο χρέος.
– Κράτησε τις συντάξεις – έστω με προσωπική διαφορά
– Διατήρησε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις παρά τις πιέσεις της τρόικας
– Ενίσχυσε όσο μπορούσε τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα και στήριξε το κοινωνικό κράτος (Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση)
– Έλυσε το χρόνιο Μακεδονικό ζήτημα παρά το πολιτικό κόστος
– Ρύθμισε το χρέος σε βάθος δεκαετίας
– Δημιούργησε ένα «μαξιλάρι» για την ομαλή οικονομική πορεία της χώρας.
– Παρέδωσε τη χώρα ικανή να σταθεί στα πόδια της και να μπορεί να δανείζεται με ευνοϊκούς όρους.

Κυβερνητική θητεία Ν.Δ.(2019-2023)

Χωρίς να έχει τους οικονομικούς καταναγκασμούς των μνημονίων ποιος είναι ο απολογισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη;
– Απογύμνωσε το Ε.Σ.Υ. συμβάλλοντας αποφασιστικά στα τραγικά αποτελέσματα της πανδημίας (35.000 νεκροί – θλιβερή πρωτιά).
– Διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις και κατάργησε κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα.
– Αύξησε το δημόσιο χρέος εις βάρος των επόμενων γενεών (έφτασε 400 δις)
– Νομοθέτησε την ασυλία και το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών που διέγραψαν χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων μεγαλοοφειλετών και κομματικών υποστηρικτών.
– Ενέπλεξε χωρίς σοβαρό λόγο τη χώρα στον ουκρανικό πόλεμο χάνοντας παραδοσιακούς φίλους με άγνωστες συνέπειες για το μέλλον.
– Άφησε ανεξέλεγκτη την κερδοσκοπία στην αγορά με συνέπεια την ακρίβεια και την φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας.
– Ευνοεί την αισχροκέρδεια από τις εταιρείες ενέργειας εις βάρος των καταναλωτών.
– Περιόρισε την ελευθερία του Τύπου με αποτέλεσμα την κατάργηση της λογοδοσίας και της διαφάνειας.
– Υποβαθμίζει τη δημόσια Παιδεία και περιφρονεί τον Πολιτισμό και τους ανθρώπους που τον υπηρετούν.
– Υποσκάπτει ακόμη και την δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος εισάγοντας στο δημόσιο βίο τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών, υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων κ.ά. (ως κανονικότητα και χωρίς καμιά σοβαρή δικαιολογία).

Γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο πολύ προσπαθήσαμε -έντιμα και χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος – να βοηθήσουμε τη χώρα να πλησιάσει στο βιοτικό επίπεδο των ευρωπαϊκών χωρών, παρά τις δυσκολίες και τον πόλεμο που δεχτήκαμε (εξωτερικό και εσωτερικό). Με στεναχωρεί που η σημερινή κυβέρνηση μας γυρίζει προς τα πίσω. Όσοι μας έλεγαν προσποιητά ότι θέλουν να μείνουμε στην Ευρώπη, δυστυχώς, μας απομακρύνουν σήμερα από το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Μία μόνο ερώτηση έχω να απευθύνω στους συμπολίτες μου: Προτιμάς κυβέρνηση Τσίπρα που απέδειξε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, ή κυβέρνηση Μητσοτάκη που θα συνεχίσει να κάνει ό,τι θέλει;

Χρήστος Σιμορέλης
Πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή