Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σιωπηλή πορεία ενάντια στη ΒΙΑ κατά των γυναικών

Ηχηρό μήνυμα ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ έδωσαν σήμερα συμπολίτες μας που συμμετείχαν στην σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας.

Την όλη εκδήλωση διοργάνωσε το κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Τρικκαίων.

Με αυτό τον τρόπο θέλησαν να τιμήσουν τους αγώνες που δίνουν οι γυναίκες καθημερινά, μέσα από τους πολλαπλούς τους ρόλους για να κατακτήσουν την ισότητα, την ελευθερία και τον σεβασμό.

Τις γυναίκες που δεν είναι πια μαζί μας, εκείνες που δολοφονήθηκαν επειδή είπαν όχι στη βία, επειδή αντιστάθηκαν, επειδή είναι γυναίκες.

Την προώθηση της ισότητας των φύλων και η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, μας αφορά όλους, ως πολίτες και ως τοπική κοινωνία.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ κ. Αθανάσιος Λιούτας και κ. Κατερίνα Παπακώστα, η αντιπεριφερειάρχης υγείας κ. Δήμητρα Νάτσινα και ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας.

Το μήνυμα που εστάλη ήταν και είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ σε κάθε μορφή βίας εναντίον των γυναικών, ώστε να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες θύματα βίας να ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΗ ΣΙΩΠΗ τους και να ζητήσουν βοήθεια!

Στην πορεία συμμετείχε και η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου των Τρικάλων ενώ να σημειωθεί
πως προηγήθηκε διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού του Συμβουλευτικού Κέντρου και παρουσίαση Θεατρικού Δρώμενου από το Θεατρικό Εργαστήρι (Ενηλίκων & Εφήβων) του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων, με θέμα την έμφυλη βία κατά των γυναικών.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από την Ομάδα Κρουστών της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων του Δήμου Τρικκαίων.

Που στεγάζεται το κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρικκαίων παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα κάθε είδους βίας ή πολλαπλών διακρίσεων, στεγάζεται στην πόλη των Τρικάλων, επί της οδού Θεοδοσοπούλου και Τζουμαγιάς (κτήριο Ε ΚΑΠΗ – έναντι ΔΕΗ).

TRIKALA NEWS
Author: TRIKALA NEWS

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή