Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΣΚΑΚΙ Τρικάλων: Simultane με την Σταυρούλα Τσολακίδου και τουρνουά Blitz

Η ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων συνδιοργανώνει με το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας και τον ιδρυτή του Παύλο Μπαλογιάννη, εκδήλωση στην Καλαμπάκα το πρωί της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου.
Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια κάτω των 18 ετών και Πρωταθλήτρια Ελλάδος, Σταυρούλα Τσολακίδου, θα παρευρεθεί στο χώρο του Μουσείου, θα τιμηθεί για τη μεγάλη της προσφορά στο Ελληνικό σκάκι, τόσο αγωνιστικά, όσο και για το ήθος της ενώ αργότερα, στις 11 το πρωί, θα αντιμετωπίσει σε αγώνα επίδειξης, 25 σκακιστές, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου της Καλαμπάκας.
Την Πρωταθλήτρια θα συνοδεύει ο πρόεδρος του Σ.Ο. Καβάλας και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας Βασίλης Θεοδωρίδης, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που ανέπτυξε το σκάκι στην Καβάλα και την έχει κάνει πρωταθλήτρια και κυπελλούχο Ελλάδας φέτος καθώς και πραγματική "βιομηχανία" παραγωγής υψηλού επιπέδου σκακιστών.

Πρόκειται για μία μεγάλη τιμή για τον Σύλλογό μας και για την πόλη της Καλαμπάκας η παρουσία της Τσολακίδου, διότι πρόκειται για σκακίστριας που πρόσφατα μπήκε στο top 100 της παγκόσμιας κατάταξης των γυναικών παρά το νεαρό της ηλικίας της, σε χώρο που παραδοσιακά κυριαρχούν αθλητές σκακιστικών υπερδυνάμεων, όπως Κίνα, Ρωσία, Ινδία , Η.Π.Α. 

Την ίδια μέρα στις 6το απόγευμα, ο Σύλλογός μας θα διοργανώσει τουρνουά γρήγορου σκακιού ( Blitz 3'+2" για κάθε παίκτη), 12 γύρων ,στον προαύλιο χώρο της ΣΚΑ.ΚΙ., (πεζόδρομος του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων) στο οποίο αναμένεται συμμετοχή αρκετών σκακιστών της Θεσσαλίας και υπόσχεται θεαματικές και υψηλής έντασης παρτίδες, λόγω του πολύ μικρού χρόνου που έχουν στη διάθεσή τους οι παίκτες.

Επισημαίνεται ότι η διαβάθμιση των αγώνων BLITZ είναι διαφορετική από αυτή του στάνταρντ χρόνου, αφού ουσιαστικά παίζει ρόλο η ταχύτητα αντίδρασης και σκέψης και όχι τόσο το βάθος της. Το παράβολο ορίζεται στα 10 ευρώ. Για τον 2ο, 3ο, 4ο συγγενή 1ου βαθμού δεν υπάρχει παράβολο. Έπαθλα: Θα δοθούν ως ποσοστό επί των παραβόλων 1ος: 30%, 2ος: 20%, 3ος: 10%.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα έπαθλα δεν μοιράζονται και θα δοθούν μετά την εφαρμογή των κριτήριων άρσης της, όπως αναφέρονται στην προκήρυξη του τουρνουά.

Θα δοθούν μετάλλια στους 3 πρώτους της γενικής κατάταξης, στην 1η γυναίκα (αν συμμετάσχουν τουλάχιστον 5 γυναίκες) και στον 1ο Κ16-Κ14-Κ12.

Δηλώσεις συμμετοχής-πληροφορίες: Τοζάρος Χρήστος τηλ . 6980397777, e -mail: [email protected] Προθεσμία δηλώσεων έως την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή