Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σκάνδαλο με πλαστές πιστοποιήσεις εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας

Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας φέρεται να έμπαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα και να βεβαίωνε εμβολιασμούς πολιτών που δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ στο εμβολιαστικό κέντρο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τυχαία παρατήρηση ότι έλειπε η σφραγίδα γιατρού από ορισμένα έγγραφα που συμπληρώνουν οι πολίτες που εμβολιάζονται. Ακολούθησε ενδελεχής έρευνα, η οποία έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμούς πολιτών, μόνο για το μήνα Αύγουστο.

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Η ελεγχόμενη υπάλληλος απομακρύνθηκε από τη θέση της προσωρινά, ενώ διερευνάται η πιθανή εμπλοκή και μιας νοσηλεύτριας.

Πώς ξεκίνησαν οι υποψίες…

Η διοικητική υπάλληλος εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και όταν ήταν στη βάρδια της έμπαινε παράνομα στο ηλεκτρονικό σύστημα με τους κωδικούς της γιατρού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρώτη φάση της έρευνας βρέθηκαν 13 άτομα που εμφανίζονταν εικονικά να έχουν εμβολιαστεί. Ακολούθως ο αριθμός ανέβηκε στο 35 και τώρα βρίσκονται ήδη στα 47, ενώ η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το ακριβές μέγεθος του σκανδάλου.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από ορισμένες πηγές, ο αριθμός των εικονικών εμβολιασμών που έχει ως τώρα αποκαλυφθεί αφορά μόνο τον Αύγουστο, και ο έλεγχος θα επεκταθεί και σε προηγούμενους μήνες.

Ένα σημαντικό στοιχείο που έχει προκύψει από την έως τώρα διερεύνηση της υπόθεσης είναι ότι η πλειονότητα των εικονικά εμβολιασμένων μένουν μόνιμα στη Βόρεια Ελλάδα και πολλοί εξ αυτών διαμένουν στον τόπο καταγωγής της υπαλλήλου που εμπλέκεται στο σκάνδαλο.

Οι συγκεκριμένοι πολίτες έκλειναν ραντεβού για το εμβόλιο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, όπως όλα δείχνουν σε συνεννόηση με την υπάλληλο, η οποία έμπαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα και τσέκαρε τον «μαϊμού» εμβολιασμό χωρίς οι συγκεκριμένοι πολίτες να εμφανιστούν καν στο Κέντρο Υγείας.

Επίσης, ερευνάται το ενδεχόμενο στο σκάνδαλο να έχει συμμετοχή και μια νοσηλεύτρια. Επίσης, διερευνώνται τα κίνητρα της υπαλλήλου και το κέρδος που είχε από αυτή την παράνομη δραστηριότητα που έχει ανατεθεί στον αρμόδιο Υποδιοικητή της 5ης Υ.Π.Ε κ. Ηλία Τσιαούση.

Ο οποίος αναμένεται ότι θα βάλει στο «μικροσκόπιο» το πού κατέληγαν οι δόσεις εμβολίου που περίσσευαν μέσα από αυτή την παράνομη δραστηριότητα.

Η υπάλληλος έχει απομακρυνθεί προσωρινά από τη θέση της και μετά από έγγραφο που έστειλε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παλαμά στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή