Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σκηνές από τα Χριστούγεννα στα Τρίκαλα παρουσιάστηκαν… στα Γρεβενά

Από την Χορωδία της Μητρόπολης – Αγίου Αθανασίου Μπάρας

Στα Γρεβενά μετέβη η χορωδία της Μητρόπολης – Αγίου Αθανασίου Μπάρας την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου όπου μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα παρουσίασε τις "Παράλληλες Ιστορίες Χριστουγέννων".

Είναι μια  μουσικοθεατρική παράσταση με κεντρική ιδέα την επιστολή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που δημοσιεύτηκε την πρωτοχρονιά του 1907 με τίτλο " Έπεα Πτερόεντα", την οποία συνδέει με την ιστορία του τσαγκάρη του "Μπαρμπα – Πανώφ", την περιπλέκει με τα Μανάβικα, την Ασκληπιού, τον Μύλο των Ξωτικών της Πόλης των Τρικάλων για να καταλήξει τελικά στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η πολυμελής χορωδία της Μητρόπολης Γρεβενών που απέδωσε θαυμάσια ύμνους και τραγούδια.

Η εκδήλωση συνεπήρε το θερμό ακροατήριο και έκλεισε με τα κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που τραγούδησαν με παλαμάκια όλοι μαζί.

Την χορωδία διεύθυνε ο Λεωνίδας Πλαστάρας και συνόδευσαν οι μουσικοί στο Τσέλο η Μητούλα Δέσποινα και στο Πιάνο και Ακορντεόν η Πλαστάρα Δέσποινα

Το έργο "Παράλληλες Ιστορίες Χριστουγέννων" που παίχτηκε και στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Κατηχητικών της Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών θα  παρουσιαστεί και στην Καλαμπάκα το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στις 6 το απόγευμα.

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή