Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σκληρές απαντήσεις ή σκληρές αλήθειες;

Σήκωσαν μανίκια οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού, Τουρισμού και οι σύμβουλοι με το που άκουσαν ότι έρχεται η Υπουργός Πολιτισμού στα Τρίκαλα και πήραν μαζί τους μεγάλα καλάθια για έργα στην περιοχή τους… Άλλοι ήξεραν τι να ζητήσουν…άλλοι δεν ήταν και τόσο ενημερωμένοι, άλλοι είχαν μεγάλες προσδοκίες και άλλοι ήλπιζαν στο μαγικό ραβδί των πόρων για να κάνουν πράξη τα οράματά τους.

Η απάντηση στις περισσότερες των περιπτώσεων ήταν σκληρή… και ασήκωτη. «Κάντε και οι δήμοι αυτό που πρέπει» είπε με λίγα λόγια η Υπουργός όπως στην περίπτωση ψηφιοποίησης σημείων πολιτισμού στο Δήμο Τρικκαίων αλλά και αλλού, «Εμείς έχουμε όλα τα εργαλεία ανάδειξης του άυλου πολιτισμού, των οικισμών κοκ αξιοποιείστε τα» ανέφερε στον κ. Λάππα σε αντίστοιχο αίτημα.

Αλλά και αλλού δεν χαρίστηκε… Όπως στην περίπτωση του Σπηλαίου Θεόπετρας. Όπως είπε και φυσικά ενίσχυσε και με τη δική του τοποθέτηση ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκης, ενώ από το 2016 ήταν κλειστό το σπήλαιο, μόλις μετά από μια τετραετία κινήθηκαν οι διαδικασίες. Μέχρι τότε δεν είχε γίνει τίποτα.

Λογικό λοιπόν να φτασουμε στο 2023 για να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν με μεγάλη προσοχή λόγω της σημαντικότητας του Σπηλαίου όχι μόνο για τη Θεσσαλία αλλά για όλη τη χώρα και τον κόσμο. Ο κ. Μιχαλάκης είπε δε ότι τα έργα δεν έχουν σταματήσει ούτε μία μέρα στον χώρο που παραδίδεται φέτος και ανοίγει ξανά τον κύκλο των επισκέψεων.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή