«Σκληρή» ανακοίνωση «Μαζί για τα Τρίκαλα» για ποδηλατόδρομο και… άλλα

Σκληρή ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τα Τρίκαλα», για τα όσα ειπώθηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία η επέκταση του ποδηλατοδρόμου της οδού Κονδύλη στην οδό Παλαιολόγου μέχρι τις αθλητικές εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου και του κλειστού γυμναστηρίου της Μπάρας.

Αν και θεωρούμε την παρέμβαση απαραίτητη για την ποδηλατική σύνδεση των αθλητικών εγκαταστάσεων και του σχολικού συγκροτήματος με το κέντρο της πόλης, παρόλο που ο συγκεκριμένος ποδηλατοδρόμος  παραμένει τυφλός καθώς δεν συνδέεται με κανένα άλλο, η παράταξή μας καταψήφισε την πρόταση καθώς στην μελέτη περιέχονταν τόσο η ανακατασκευή του πεζοδρόμου της Κονδύλη όσο και η κατασκευή νησίδων στην οδό Κονδύλη από την οδό Φιλίππου και μετά, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και με ιδία συμμετοχή που ξεπερνάει τις  600.000 ευρώ, όταν το συνολικό έργο ανάγεται στο 1.200.000 ευρώ.

Θεωρώντας  ότι η ανακατασκευή του πεζοδρόμου της Κονδύλη (επαρκεί κατά τη γνώμη μας μια απλή επισκευή) και η κατασκευή νησίδων στην παρούσα οικονομική κατάσταση είναι περιττή και χωρίς να υπάρχει σαφής επιμερισμός κόστους για το κάθε υποέργο, (δηλ. ποδηλατοδρόμος Παλαιολόγου, νησίδες, πεζόδρομος Κονδύλη),  επιβαρύνεται το ταμείο του Δήμου με 600.000 ευρώ , μετά την υπέρβαση και στην κατασκευή των δύο πλατειών κατά 1.700.000. Υπάρχουν άλλες πιο βασικές ανάγκες και στις γειτονιές των Τρικάλων και στη περιφέρεια.

 Ο κίνδυνος της δημιουργίας νέων χρεών για το Δήμο Τρικκαίων, όταν ακόμη αδυνατεί να δανειστεί λόγω του υψηλού χρέους του  2010, μας βάζει πάντα σε εγρήγορση για την ταμειακή του εξυγίανση και ανεξαρτησία.

Σε ότι αφορά τα μέτρα ελάφρυνσης των πληττομένων δημοτών και επιχειρήσεων  από τις συνέπειες του τρίμηνου κλεισίματος της οικονομίας σαφώς και εκφράσαμε θετική άποψη με την παραίνεση αυτή η πρώτη δέσμη μέτρων να μην είναι μια κλειστή  και τελευταία διαδικασία .(π.χ. απαλλαγή των αθλητικών συλλόγων από μισθώματα σε δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις για το υπόλοιπο έτος).

 Το γεγονός ότι “ανεβάσαμε τις γρίλιες”   των επιχειρήσεων ξανά δεν σημαίνει ότι η τοπική οικονομία επανήλθε στην πρότερη κατάσταση. Αντιθέτως, και ταμειακή δυσκολία υπάρχει  και δυστοκία από τα κυβερνητικά οικονομικά μέτρα υπάρχει  και φυσικά η διαφαινόμενη αύξηση της έντασης της οικονομικής κρίσης , απαιτούν να μπει βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Αναφορικά τώρα με τη μη πρόσκληση μας στη συνάντηση με την πρόεδρο της επιτροπής 2021 για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της επαναστάσεως του 1821 , τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι στην παράταξή μας δεν είναι προτεραιότητα η μιντιακή προβολή στα πρότυπα της επικοινωνιακής τακτικής του δημάρχου. Δεν ενθουσιαζόμαστε ούτε από ελικόπτερα ούτε από το life style της προέδρου.

Δεν θα συμμετέχουμε στη δημοτική επιτροπή που συστήθηκε , θα παρεμβαίνουμε με τη άποψή μας στις αποφάσεις της και φυσικά θα συμμετέχουμε με την παρουσία μας στις εκδηλώσεις εορτασμού των 200 ετών , εφόσον η δημοτική αρχή έχει την ευγενή καλοσύνη να μας καλεί.

Παρά τη γεμάτη από θέματα και ερωτήσεις ατζέντα του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου, η συνεδρίαση επισκιάστηκε από τη διαμάχη που αναπτύχθηκε μεταξύ του δημάρχου και δυο συμβούλων του και συμβούλους της αντιπολίτευσης. Αυτές είναι εικόνες που δεν τιμούν ούτε το ίδιο το συμβούλιο ούτε και την πόλη μας. Όποια διαμάχη και αντιπαράθεση και αν υπάρχει, δεν έχει χώρο εντός της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος για άλλη μια φορά έδειξε τη μηδενική ανοχή που επιδεικνύει στην κριτική, καταφεύγοντας στον ειρωνικό λόγο. Φυσικά για την αψιμαχία δεν λέμε ότι έχει αποκλειστική ευθύνη ο κ. Παπαστεργίου. Ως δήμαρχος όμως έχει θεσμικά την ευθύνη διαφύλαξης του πολιτικού μας πολιτισμού και ήθους και όχι να συμβάλλει και αυτός στην πρόκληση τέτοιων συμβάντων. Πραγματικά προσδοκούμε να ήταν η τελευταία φορά που είδαμε τέτοια γεγονότα να αναπτύσσονται στο δημοτικό μας συμβούλιο.

Το γραφείο τύπου»

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ πρώην ΚΙΤΡΟΥΣ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ

ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ πρώην ΚΙΤΡΟΥΣ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ

Το Σάββατο 13 Ιουλίου τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Κίτρους …
«Συνέχεια Φεύγεις» Μια δυναμική μπαλάντα της Ιωάννας Καβρουλάκη που αγγίζει τις καρδιές μας

«Συνέχεια Φεύγεις» Μια δυναμική μπαλάντα της Ιωάννας Καβρουλάκη που αγγίζει τις καρδιές μας

Η Ιωάννα Καβρουλάκη παρουσιάζει το νέο της τραγούδι με τίτλο «Συνέχεια Φεύγεις», μια καθηλωτική μπαλάντα που εντυπωσιάζει από το πρώτο …
Γιώργος Μπλετσάκης: «Άσε με μόνο μου» - Η επιτυχία του καλοκαιριού

Γιώργος Μπλετσάκης: «Άσε με μόνο μου» – Η επιτυχία του καλοκαιριού

Ο αγαπημένος και δημοφιλής τραγουδιστής, Γιώργος Μπλετσάκης, γνωστός για τη φωνή που μαγεύει και ταξιδεύει το κοινό, επιστρέφει δυναμικά …