Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σκληρή στάση των ΗΠΑ προς την Τουρκία

Τα ”δόντια τους” στην Τουρκία άρχισαν να δείχνουν οι ΗΠΑ δια στόματος του επικεφαλή του Στειτ Ντιπάρτμεντ κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας που πραγματοποίησε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο κορυφαίος άντρας της αμερικανικής διπλωματίας επέκρινε την Άγκυρα για την παραβίαση του Ελληνικού εναέριου χώρου αλλά και γενικότερα για τις προκλητικές ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το τελευταίο διάστημα εναντίον της χώρας μας.

Όπως εξήγησε, οι συγκεκριμένες κινήσεις σε συνδυασμό με την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400 δεν συνάδουν με τις νατοϊκές δεσμεύσεις της Τουρκίας.

«Έχουμε επικρίνει ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, οι οποίες παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και τις νατοϊκές της δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των προκλητικών ενεργειών της εναντίον της Ελλάδας και των παραβιάσεων του εναέριου της χώρου», σημείωσε χαρακτηριστικά όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την πλευρά της η Τουρκία δεν φάνηκε να θορυβείται και πολύ από αυτήν την στάση και όπως είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών με σκωπτικό ύφος, ”ζητούσαμε το αμερικανικό σύστημα άμυνας και δε μας το έδιναν, λες και δεν θα το πληρώναμε”.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή