Σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

«Όποιος παίζει με τον Αστυφύλακα και μετακυλύει την ευθύνη σ' αυτόν, να ξέρει ότι θα βρίσκει απέναντί του την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Και θα τα "ακούτε" όσο σκληρά και αν σας φαίνονται γιατί πολύ απλά είναι η αλήθεια !!!!», αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών που εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια στην Πατησίων με Αναρχικούς.

Η ανακοίνωση με τίτλο «Οι χούλιγκαν δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια!!!», απευθύνεται στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Νικόλαο Τόσκα, στον Γ. Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτριο Αναγνωστάκη, στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κων/νο Τσουβαλά, στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο Χρήστο Παπαζαφείρη, στον Διοικητή Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγο Γεώργιο Ψωμά, προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων  και προς τις Αστυνομικές Υπηρεσίες Αθηνών.

Στην ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής:
«Με αφορμή όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στο κέντρο της Αθήνας (καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, καταστροφές καταστημάτων, δολοφονικές επιθέσεις σε αστυνομικούς στόχους) και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, η Ένωσή μας θα κάνει κάποιες επισημάνσεις οι οποίες ελπίζουμε επιτέλους να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν απ’ αυτούς που έχουν την ευθύνη του επιχειρησιακού σχεδιασμού αλλά και από τους πολιτικούς προϊσταμένους.

Η διάλυση της Ομάδας Δέλτα, η αποδυνάμωση των διμοιριών Υ.ΜΕ.Τ. – Υ.Α.Τ. έριξαν ή όχι το επιχειρησιακό επίπεδο της Αστυνομίας; Η ουσιαστική διάλυση των δυνάμεων αυτών έφερε ή όχι άλλες υπηρεσίες (ΔΙ.ΑΣ., Ο.Π.Κ.Ε.) στην υποχρέωση να καλύψουν τα κενά αυτά; Έχει καταστεί ή όχι όλη η Ασφάλεια στατική στη φύλαξη ευπαθών στόχων;

Προφανώς όλα τα ανωτέρω ερωτήματα είναι ρητορικά. Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν και επιπροσθέτως κατά τη δική μας πάντα άποψη εδώ και χρόνια υπάρχει και μία απαράδεκτη ρητορική, σε ότι αφορά τους κάθε είδους μπαχαλάκηδες, η οποία προσπαθεί να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

Σας αναφέρουμε επιγραμματικά τις καθημερινές επιθέσεις στις διμοιρίες πέριξ των Εξαρχείων, τις εφόδους «αυτόκλητων αγωνιστών» σε κτίρια , υπηρεσίες , νοσοκομεία κτλ και κυρίως τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων μας.

Σε κάθε ανακοίνωσή μας που αναδεικνύαμε το πρόβλημα των επιθέσεων, είτε δεν λαμβάναμε καμία απάντηση, είτε μας χαρακτήριζαν υπερβολικούς. Στις καταγγελίες μας ότι στις δύο δολοφονικές επιθέσεις στη διμοιρία στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξε καμία αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών, μας απαντούσανε πάλι με τον ίδιο τρόπο. Στις πρόσφατες καταγγελίες μας ότι νευραλγικές υπηρεσίες έχουν ουσιαστικά διαλυθεί από τα κάθε είδους μέτρα (φύλαξη συμβολαιογραφείων, πολιτικών γραφείων, εφημερίδων και πολλών άλλων στόχων) μας απαντούσανε ότι δρούμε με γνώμονα το συντεχνιακό συμφέρον.

Σήμερα κλαίνε όλοι «πάνω από το χυμένο γάλα», στρέφουν με τη ρητορική τους τους συμπολίτες μας εναντίον των αστυνομικών ενώ μέχρι χθες δεν διαπίστωναν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Οφείλουμε λοιπόν να θυμίσουμε σε όλους ότι για να φθάσουμε εδώ χρειάστηκε να γίνουν όλα όσα παραπάνω καταγγέλλουμε.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι θα προσπαθήσουν να αστυνομεύσουν το κέντρο της Αθήνας χρησιμοποιώντας τις ίδιες υπηρεσίες που εδώ και καιρό υπολειτουργούν. Μακάρι να έχουν αποτέλεσμα και να μη γίνει και αυτό όπως όλα στο πόδι.

Εμείς δεν είμαστε επιχειρησιακοί παράγοντες. Ότι γράφουμε, το γράφουμε μόνο για να μην υφίστανται την αποδοκιμασία των φορολογούμενων συμπολιτών μας οι απλοί συνάδελφοι που είναι οι τελευταίοι που έχουν ευθύνη, αφού αυτούς βλέπει ο κόσμος στο δρόμο και όχι τους Στρατηγούς και τους Υπουργούς.

Οι χούλιγκαν δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια!!!

Η Αστυνομία πρέπει να δρα βάσει της πραγματικότητα και όχι σύμφωνα με την όποια πολιτική ιδεολογία!!!».
 
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή