«Σκοτάδι ηθικής…στη διακίνηση, διανομή και παράδοση τροφίμων» «Κοινότητας Μουζακίου»

Αστέριος Βασιλάκος

Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Παρά το γεγονός ότι, παρήλθε χρονικό διάστημα έξι μηνών εν τούτοις δεν βεβαιώθηκε ορθή, νόμιμη, ηθική, διαφανή και υγειονομικά ασφαλή μεθοδολογία, διαδικασία, διαχείριση, διακίνηση, διανομή και παράδοση Τροφίμων-Ειδών Πρώτης Ανάγκης, Ρουχισμού, Απολυμαντικών κ.α. «σε πλημμυροπαθείς και απόρους Κοινότητας Μουζακίου».

Επίσης δεν γνωστοποιήθηκαν σχετικές αποφάσεις αξιολόγησης, επιλογής και κριτήρια άντλησης καταλόγου ωφελούμενων και ονομαστικές καταστάσεις έγκρισης δικαιούχων.

Πολίτες του Μουζακίου διαμαρτύρονται, αναφέρουν και καταγγέλλουν ότι, ενώ ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες δεν έχουν πάρει ανθρωπιστική βοήθεια. Καταμαρτυρούν «τακτική και μεθοδολογία Μαυρογιαλούρου στη διανομή και παραλαβή τροφίμων».

Όπως λένε, «μοίραζαν τσάντες με τρόφιμα κ.α. τις οποίες έβγαζαν κάποιοι από τα σπίτια και αυτοκίνητά τους μέρες και νύχτες, ανεξέλεγκτα και κατά το δοκούν, χωρίς κανένα κριτήριο επιλογής δικαιούχων, υγειονομικό πρωτόκολλο και διαφάνεια στις ποσότητες χορηγούμενων αγαθών».

«Δεν έφτασε ποτέ η αλληλεγγύη των συνανθρώπων μας, στους πραγματικά άπορους, άνεργους, ευπαθείς και στα ευάλωτα νοικοκυριά του Μουζακίου, καθ ότι το πλέον ανήμπορο άτομο, δεν πήρε ούτε μία μπούγλα με λάδι ούτε ένα πάκο με μακαρόνια!».

Όλα καταγγέλθηκαν και δημοσιοποιήθηκαν εγγράφως και αρμοδίως, αλλά δυστυχώς οι «εμπλεκόμενοι» της Κοινότητας Μουζακίου και της ΔΗ.ΚΕ.ΔΗ Μ αντί να υπηρετήσουν διαφάνεια και χρηστή διοίκηση και να αναθέσουν τις εργασίες στις κοινωνικές υπηρεσίες και δομές του Δήμου δίδοντας στη δημοσιότητα τους ωφελούμενους, «εν τούτοις αυτοί τους αποκρύπτουν! με το πρόσχημα των προσωπικών δεδομένων! βεβαιώνοντας για καταστάσεις δικαιούχων χωρίς ονοματεπώνυμα! γιατί όπως λένε, η απορία και η φτώχεια αποτελούν αυστηρό προσωπικό δεδομένο!».

Επειδή όμως αυτά τα θλιβερά γεγονότα δεν είναι συμβατά με την κοινή λογική, τη διαφάνεια την ορθή και ηθική διαχείριση, απομένει στους υπεύθυνους που «άργησαν» η υποχρέωση να ερευνήσουν, να ελέγξουν και να δημοσιοποιήσουν κατεπειγόντως. «Όλα στο Φως…»

 

 

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα

Απόφαση Υπουργείου Εργασίας για παύση εργασιών σε εξωτερικούς χώρους λόγω καύσωνα …
Συνάντηση Αριστοτέλη Σπάνια με τον δήμαρχο Καρδίτσας για κρίσιμα ζητήματα του Δήμου

Συνάντηση Αριστοτέλη Σπάνια με τον δήμαρχο Καρδίτσας για κρίσιμα ζητήματα του Δήμου

Ο Βουλευτής Αριστοτέλης Σπάνιας δεσμεύεται να προωθήσει τα προβλήματα του Δήμου Καρδίτσας στην κυβέρνηση …
Επίσκεψη Πολωνού Επισκόπου στην Κατερίνη

Επίσκεψη Πολωνού Επισκόπου στην Κατερίνη

Το διήμερο 14-15 Ιουλίου επισκέφθηκε την Κατερίνη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σούπρασλ κ. Ανδρέας, Ιεράρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας …
Αιτήσεις για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ του Δ. Τρικκαίων με voucher μέσω ΕΕΤΑΑ

Αιτήσεις για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ του Δ. Τρικκαίων με voucher μέσω ΕΕΤΑΑ

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει τους γονείς και κηδεμόνες ότι υποδέχεται και το σχολικό έτος 2024-25 παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και …