Σκρέκας από ΔEΘ: Στη διεθνή ενεργειακή κρίση κανένας Έλληνας αβοήθητος

Τη στήριξη των νοικοκυριών προ της αναμενόμενης αύξησης των τιμολογίων του ρεύματος εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αναγγέλλοντας την ίδρυση ειδικού ταμείου ενεργειακής μετάβασης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρωθυπουργός «η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που συγκροτεί ένα ειδικό ταμείο ενεργειακής μετάβασης. Αυτό θα καλύπτει τουλάχιστον το 80% των αυξήσεων σε όλους τους καταναλωτές. Την εξειδίκευση των μέτρων θα ανακοινώσει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε ότι: «Η Ελλάδα πρωτοπορεί στην Ευρώπη και δεσμεύει έσοδα από τα δικαιώματα εκπομπών ρύπων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας για όλα τα νοικοκυριά. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αντιμετωπίζει άμεσα τις έκτακτες προκλήσεις».

Πρόκειται για σημαντική παρέμβαση που δεν αφορά μόνο τα ευάλωτα νοικοκυριά αλλά το σύνολο του πληθυσμού. Η κρατική επιχορήγηση σε συνδυασμό με την έκπτωση την οποία παραχωρεί η ίδια η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρικού θα μειώσουν δραστικά ή και θα μηδενίσουν τις όποιες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή