Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σοφάδες: Αναδεικνύονται οι γέφυρες και ο Σοφαδίτης ποταμός

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες φωτισμού της τρίτοξης γέφυρας Μασχολουρίου, της γέφυρας στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων και των δυο πεζογεφυρών και κατ’ επέκταση του Σοφαδίτη ποταμού που διασχίζει την πόλη.

Ο φωτισμός της κάθε γέφυρας γίνεται με τρόπο συνεκτικό και διακριτό με στόχο να φωτίσει τη ροή του ποταμού αλλά και να αναδείξει τα αρχιτεκτονικά σύμβολα της περιοχής των Σοφάδων.

Οι σημειακές παρεμβάσεις ανάδειξης  έγιναν με σεβασμό στο ιστορικό και αρχιτεκτονικό πλαίσιο των γεφυρών, που παράλληλα αποτελούν σταθερή αναφορά στην καθημερινότητα των δημοτών.

Αναφερόμενη στις παρεμβάσεις που γίνονται και θα ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες η Αντιδήμαρχος κ. Θώμη Καφάση – Δεδιλιάρη τόνισε:

«Ο φωτισμός των γεφυρών ήταν στις επιθυμίες των δημοτών μας.  Σταθερός στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αναδεικνύουμε τόσο  τα ιστορικά μας σημεία αναφοράς όσο και το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο βρίσκονται φτιάχνοντας μια πιο όμορφη πόλη.

Οι γέφυρες της πόλης μας και η γέφυρα Μασχολουρίου εκτός από στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποτελούν και σταθερά σημεία αναφοράς στη ζωή μας»

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή