Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σοφάδες: Εργασίες αποκατάστασης στον παιδικό σταθμό Ματαράγκας – Κανονικά τα υπόλοιπα σχολεία

Στην αποκατάσταση των υλικών ζημιών που έχουν υποστεί σχολικά και δημοτικά κτήρια από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στις 3 Μαρτίου προχωρά ο Δήμος Σοφάδων.

Η αυτοψία παρουσία μηχανικών του Δήμου ολοκληρώθηκε και προτεραιότητα ήταν και είναι η ασφαλής, ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Από την σεισμική δόνηση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο Δημοτικό Σχολείο Καρποχωρίου με τις εργασίες αποκατάστασης να έχουν ολοκληρωθεί.

Το κτήριο όπου στεγάζεται ο παιδικός σταθμός Ματαράγκας υπέστη σοβαρές ζημιές στη στέγη και απαιτείται αντικατάσταση. Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη και στόχος είναι να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

Ως εκ τούτου ο παιδικός σταθμός Ματαράγκας δεν θα λειτουργήσει μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές και να παραδοθεί με απόλυτη ασφάλεια για χρήση.

Εργασίες αποκατάστασης πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν και στο κοινοτικό γραφείο Μελισσοχωρίου, όπου παρουσιάστηκαν ζημιές στη στέγη.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος από την πρώτη στιγμή ενεργοποίησε και συντόνισε τις αρμόδιες υπηρεσίες παραμένοντας σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες της Κεντρικής Διοίκησης και τους αρμόδιους φορείς.

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι ο Δήμος θα ενημερώνει υπεύθυνα όποιους γονείς και κηδεμόνες επιθυμούν, για την πορεία των επισκευών και την λειτουργία των σχολείων , μιας και είναι η μόνη επίσημη πηγή πληροφόρησης σχετικά με την κατάσταση των σχολικών.

Ο κ. Σκάρλος

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Σοφάδων τόνισε:

«Η σεισμική ακολουθία αναμένεται να συνεχιστεί, αλλά σε κάθε περίπτωση, απαιτείται ψυχραιμία, νηφαλιότητα και προσοχή. O Δήμος Σοφάδων από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα θεσμικά όργανα, έλαβε εξ αρχής όλες τις απαραίτητες αποφάσεις και τα απαραίτητα μέτρα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών, όπως όλοι μας οφείλουμε να πράξουμε. Μένουμε ψύχραιμοι και έχουμε έγκυρη ενημέρωση από τις επίσημες ανακοινώσεις των φορέων»

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή