Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων: Η Καθαρά Δευτέρα είναι αργία!

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων, σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, καλεί το Υπουργείο Εργασίας να πάρει απόφαση που θα καθιστά την Καθαρά Δευτέρα ημέρα αργίας για όλα τα καταστήματα.

«Το ΣΕΠΕ να προβεί σε ελέγχους και να εξασφαλιστεί ότι κανένας εργαζόμενος αυτή την μέρα δεν θα χρεωθεί ρεπό ή άδεια και όσοι συνάδελφοι πιεστούν να πάνε για δουλειά να πληρωθούν με την αντίστοιχη προσαύξηση +75% στο ημερομίσθιο τους λόγω αργίας», τονίζει το σωματείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το υπουργείο εργασίας να πάρει απόφαση ώστε να μην ανοίξει κανένα κατάστημα την Καθαρά Δευτέρα! Να σταματήσουν να πετάνε αετό και να κάνουν τα στραβά μάτια στην εργοδοτική ασυδοσία! Κάποιες αλυσίδες Super Market ανακοινώνουν το άνοιγμα των καταστημάτων τους τη συγκεκριμένη ημέρα,
εξαναγκάζοντας τους υπαλλήλους να πάνε για δουλειά. Δεν αρκούνται όμως μόνο σε αυτό. Σε συνάδελφους που η εργοδοσία δεν θα βάλει στο πρόγραμμα εκείνη την ημέρα τους ενημερώνουν ότι θα δηλωθούν ρεπό ή άδεια!

Η εργοδοσία για ακόμα μία φορά αξιοποιώντας το νομοθετικό αντεργατικό πλαίσιο που της έχουν εξασφαλίσει όλες μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις και την απουσία κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, επιβάλλει εργασία όλες τις ημέρες της εβδομάδας ακόμα και τις αργίες, με ό,τι όρους θέλει.

Έχουμε δικαίωμα στη ξεκούραση, να περνάμε τις γιορτές και τις αργίες με τα παιδιά μας, τις οικογένειες μας, τους φίλους μας! Δεν ανεχόμαστε να μας ξεζουμίζουν 365 μέρες το χρόνο για να εκτοξεύουν τα κέρδη τους οι μεγαλέμποροι. Φτάνει πια με το «δουλειά όποτε και όσο θέλουν οι εργοδότες».

Σε όλα τα καταστήματα, σε όλες τις αλυσίδες Super Market υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στο προσωπικό, η εντατικοποίηση χτυπά κόκκινο, τα ατυχήματα είναι συνεχή, ενώ οι εργαζόμενοι είναι «σημαδεμένοι» με προβλήματα στη μέση, στα γόνατα κλπ. Δεν ανεχόμαστε αυτή την αθλιότητα.

Το ΣΕΠΕ να προβεί σε ελέγχους και να εξασφαλιστεί ότι κανένας εργαζόμενος αυτή την μέρα δεν θα χρεωθεί ρεπό ή άδεια και όσοι συνάδελφοι πιεστούν να πάνε για δουλειά να πληρωθούν με την αντίστοιχη προσαύξηση +75% στο ημερομίσθιο τους λόγω αργίας.

Συνάδελφοι πρέπει να αγωνιστούμε μέσα από τα Σωματεία. Να κάνουμε πέρα τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές που τα έχουν βρει με τα αφεντικά! Υπερήφανα να εργαστούμε και να ζήσουμε ως άνθρωποι! Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να απευθυνθούν στο σωματείο μας (τηλέφωνο: 6934143107 & στο mail: [email protected]).

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή