Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Σωστή στάση του σώματος» στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Τα παιδιά περνούν πολλές ώρες καθισμένα στο θρανίο του σχολείου, στο φροντιστήριο, αλλά και στο σπίτι. Η στάση του σώματος είναι ένας σημαντικός παράγων καλής υγείας.

Προκειμένου οι μαθητές/τριες μας να βοηθηθούν ώστε να διατηρήσουν μια ορθή στάση στο σώμα τους, το σχολείο οργάνωσε εκδήλωση και κάλεσε  τον καθηγητή –  φυσικοθεραπευτή κ. Τσέρτο Γεώργιο για να τους ενημερώσει και να τους διδάξει για την στάση του σώματος.

Ως «στάση του σώματος» ορίζεται ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούμε τον κορμό μας, το κεφάλι μας και τα άνω άκρα μας σε σχέση με τη λεκάνη μας. Είναι η θέση που κρατάμε το σώμα ενάντια στην βαρύτητα κατά την όρθια, την καθιστή ή την κεκλιμένη στάση.

Σε πολλές περιπτώσεις, η κακή στάση είναι απλά το αποτέλεσμα μιας «χαλαρής» θέσης στο θρανίο ή το γραφείο. Οι συνέπειες  της κακής στάσης επιφέρουν αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία  όπως, πόνους στην πλάτη και τον αυχένα, κακή λειτουργία του αναπνευστικού, απώλεια συγκέντρωσης, μαθησιακές δυσκολίες κ.άλ.

Ο κ. Τσέρτος μεταξύ άλλων τόνισε τη σπουδαιότητα της ορθής στάσης του σώματος και με έξυπνους και απλούς τρόπους έδειξε στους μαθητές/τριες την ορθή στάση, τους ενθάρρυνε να ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες και να περιορίσουν  την πολύωρη  χρήση του υπολογιστή/παιχνιδομηχανών για να χτίσουν ένα υγιές σώμα.

Το σχολείο ευχαριστεί τον κ. Τσέρτο για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση που έκανε στους μαθητές/τριες μας, την κ. Βαναριώτη που οργάνωσε την εκδήλωση  και τους κ. Βακουφτσή και κ. Τσακίρη που συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή