Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων και στα Τρίκαλα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα αντιβιοτικά ευρείας χρήσης, εισπνεόμενα και σκευάσματα φαρμάκων που αφορούν διαβητικούς

Ασταθής και αβέβαιη παραμένει η κατάσταση όσον αφορά στη διάθεση φαρμάκων και στην περιοχή των Τρικάλων.

Αρκετοί γονείς διαμαρτύρονται ότι το τελευταίο διάστημα επιδίδονται σε έναν αγώνα να βρούνε αντιβιοτικά ευρείας χρήσης για τα παιδιά τους, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ σημαντικά θέματα έχουν προκύψει και στη διάθεση εισπνεόμενων και δη σκευάσματος που εφαρμόζεται σε νεφελοποιητή.

Πρόκειται για φάρμακα που είναι σημαντικά για την υγεία των παιδιών και που συνταγογραφούνται αρκετά συχνά από τους παιδιάτρους καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος ασθενειών.

Μιλώντας στο Τrikalanews.gr ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Τρικάλων Ιωάννης Χαρίσης, τονίζει ότι το πρόβλημα μπορεί να μην είναι τόσο διευρυμένο όσο  τα Χριστούγεννα όπου το πρόβλημα των ελλείψεων αφορούσε ακόμη και τα αντιπυρετικά, ωστόσο συνεχίζει να υφίσταται.

Μάλιστα μιλά για ελλείψεις και σε φάρμακα που χρησιμοποιούνται για σοβαρές ασθένειες του ενήλικου πληθυσμού, όπως είναι εισπνεόμενα αλλά και σκευάσματα για τον διαβήτη, κάνοντας λόγο εκτός των άλλων και για αδικαιολόγητες περιπτώσεις ελλείψεων.

Φαίνεται λοιπόν ότι η αγορά των φαρμάκων μόνο εξομαλυμένη δεν θεωρείται, ενώ όπως επισημαίνεται και σε κεντρικό επίπεδο, τα προβλήματα έχουν αρχίσει να αγγίζουν και τα νοσοκομεία, γεγονός που κάνει το πρόβλημα ακόμη πιο σοβαρό.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή