Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σπ. Λιβανός: Σοκ η προσπάθεια του Τσίπρα να κερδοσκοπήσει πολιτικά με την πανδημία

Έργο του ΥΠΑΑΤ η προστασία των καταναλωτών. 600 έλεγχοι καθημερινά σε όλες τις πύλες εισόδου για παράνομες ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων και νοθεύσεων προϊόντων

Σοκαρισμένος δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός για τα περί «ξεστοκαρίσματος» που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» ο κ. Λιβανός είπε:

«Πραγματικά σοκαρίστηκα με αυτό που είπε. Είναι μια απαράδεκτη, αποπροσανατολιστική και λανθασμένη τελείως τοποθέτηση η οποία με αφήνει κι εμένα ενεό. Δηλαδή σε μια προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί, έρχεται ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τοποθετείται απέναντι.

Την ώρα που η νεολαία της ΝΔ τους καλεί να κάνουν από κοινού όλες οι νεολαίες μια καμπάνια κι εκείνοι αρνούνται…. Απλά αντιλαμβανόμαστε ότι επιχειρούν ανερυθρίαστα να κερδοσκοπήσουν πολιτικά πάνω στο κομμάτι της πανδημίας, δημιουργώντας πρόβλημα και στον εμβολιασμό, που όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι είναι η μόνη μας άμυνα»

Για τα όσα περί εκκαθαρίσεων στο δημόσιο τομέα είπε ο κ. Τζαννακόπουλος, ο κ. Λιβανός είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος. Δεν αλλάζει. Όσοι προσπαθούν να δουν στο κόμμα αυτό μια λογική κετρογενούς στροφής, απλά, αυταπατώνται. Και αυτό αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις».

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Τζαννακόπουλος είπε αυτό που πραγματικά πιστεύει. Από τη θητεία μου ως Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, μπορώ να αντιλαμβάνομαι πότε κάτι τους ξεφεύγει ή είναι πραγματικά ιδεολογική τους τοποθέτηση. Θεωρώ ότι εκφράσεις όπως «εκκαθάριση» η οποία παραπέμπει στο βαθύ παρελθόν που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε ή η αναφορά στους «αρμούς της εξουσίας», ή τα συνθήματα του τύπου «σας τελειώνουμε ή μας τελειώνετε» ή ότι «πρέπει να βάλουμε κάποιον στη φυλακή» ή όλες αυτές οι απειλές για το πώς θα είναι η δεύτερη φορά αριστερά, αυτή είναι μια μειοψηφία η οποία έχει μαζευτεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Η γνώμη μου είναι ότι δεν εκπροσωπεί τη σύγχρονη αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ και θεωρώ ότι ο ελληνικός λαός το αντιλαμβάνεται»

Στην ίδια εκπομπή αλλά και νωρίτερα στο Mega και στο «Θέμα 104,6», ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε στους ελέγχους που κάνουν μικτά κλιμάκια υπό την εποπτεία του ΥΠΑΑΤ στην αγορά εν όψει του Πάσχα.

Όπως είπε, το ΥΠΑΑΤ έχει εργαστεί  πολύ εντατικά όλο το τελευταίο διάστημα στον τομέα των ελέγχων, τόσο στο επίπεδο των ελληνοποιήσεων, όσο και των νοθεύσεων και έχει πετύχει να αλλάξει το τοπίο.

“Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι σήμερα έχουν  πραγματοποιηθεί περίπου  4.500 έλεγχοι και έχουν ήδη εφαρμοστεί τα μέτρα τα οποία προβλέπονται.

Για να σας δώσω ένα συγκριτικό στοιχείο, το 2019, καθ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, έγιναν συνολικά περίπου 500 έλεγχοι.  Στον Προμαχώνα που είναι και η μεγαλύτερη πύλη εισόδου, και τον οποίον επισκέφτηκε προ διημέρου και η υφυπουργός κ. Αραμπατζή, έχει στηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός, με στόχο την προστασία των καταναλωτών.

Κάνουμε διασταυρωτικούς ελέγχους με ένα επιτελείο από κτηνοτρόφους, το οποίο είναι online με την κεντρική βάση. Γίνονται περίπου 600 έλεγχοι σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας καθημερινά, ενώ, ήδη διαπιστώσαμε ήδη 100 περιπτώσεις ελληνοποιήσεων, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Τελευταία περίπτωση είναι μία σημερινή στο Ρέντη, για το οποίο κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες”, είπε ο κ. Λιβανός και πρόσθεσε : 

“Η δική μας μέριμνα είναι να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι ποιοτικά και διαθέτουν τη σωστή σήμανση, για να γνωρίζει ο καταναλωτής αν το προϊόν που αγοράζει, στη συγκεκριμένη περίπτωση τα αμνοερίφια, είναι ελληνικό ή από τη Ρουμανία κοκ”.

Eρωτηθείς γιατί είναι φέτος αυξημένες οι τιμές των εγχώριων αμνοεριφίων, ο ΥΠΑΑΤ τόνισε ότι είναι πράγματι «τσιμπημένες» σε σχέση με πέρυσι, περίπου κατά 20%, γιατί έγιναν πολλές εξαγωγές λόγω του καθολικού Πάσχα που προηγήθηκε, αλλά και των προβλημάτων στον κτηνοτροφικό τομέα, λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

“Εμείς θέλουμε από τη μία πλευρά να έχουμε φτηνά και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και από την άλλη να αναπτύξουμε τις εξαγωγές μας για να έχουμε υψηλή προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας.

Στόχος του ΥΠΑΑΤ για την κτηνοτροφία είναι να λειτουργήσει βάση ενός στρατηγικού σχεδίου. Αυτό ήταν μεγάλο έλλειμμα τα προηγούμενα χρόνια. Η στρατηγική μας είναι να αξιοποιήσουμε όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες, να μπουν νέοι άνθρωποι στον πρωτογενή τομέα και τελικά να κάνουμε τα ελληνικά προϊόντα, τα οποία είναι εξαιρετικής ποιότητας, πιο ανταγωνιστικά στην Ε.Ε αλλά και στο παγκόσμιο στερέωμα”, κατέληξε ο κ. Λιβανός.

Ερωτηθείς σχετικά, ο ΥΠΑΑΤ είπε ότι παραμένει σε προληπτική καραντίνα διότι ήρθε σε επαφή με τον συνάδελφό του από το ΚΙΝΑΛ κ. Φραγκίδη, ο οποίος, αν και είχε εμβολιαστεί, κόλλησε κορωνοϊό.

“Παρ ότι φορούσαμε και οι δύο μάσκες, είμαι υποχρεωμένος να τηρήσω το υγειονομικό πρωτόκολλο. Αν είναι είναι εξαιρετικά σπάνιο να κολλήσει κάποιος κορωνοϊό ενώ έχει εμβολιαστεί, αυτό δεν θα πρέπει καθόλου να μας αποθαρρύνει, γιατί το εμβόλιο, όπως και στην περίπτωση της γρίπης, δεν σημαίνει ότι δεν θα κολλήσεις, σημαίνει ότι θα το περάσεις ελαφρά”, είπε ο κ. Λιβανός και κατέληξε :

“Είναι εξαιρετικά αισιόδοξο το γεγονός ότι με το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους 30άρηδες, έγιναν περίπου 100.000 εγγραφές. Μέχρι τέλος Μαίου, θα έχουμε προσεγγίσει τα 5 εκατ δόσεις. Μέχρι σήμερα  έχει εμβολιαστεί, τουλάχιστον με την πρώτη δόση, το 20% του πληθυσμού και το 10% και με τις δύο δόσεις. Σιγά σιγά χτίζουμε την ανοσία.

Είμαστε κοντά στην έξοδο από το τούνελ του κορωνοϊού και καλό είναι να επιδείξουμε όλοι, για λίγο ακόμα, την αναγκαία αυτοσυγκράτηση”.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή