Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σπείρα ναρκωτικών δρούσε σε Αττική και Τρίκαλα

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών, η οποία δρούσε στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, του Ιλίου, της Πετρούπολης, της Νέας Ιωνίας και των Τρικάλων Θεσσαλίας.

Για εμπλοκή στην υπόθεση, συνελήφθησαν στις 19 Ιουνίου, μετά από οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αθήνα, Ίλιον, Πετρούπολη και Νέα Ιωνία, 14 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για οκτώ Έλληνες και έξι Αλβανούς υπηκόους, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρία επιπλέον μέλη της σπείρας. Συνελήφθησαν επίσης τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Μετά από έρευνα, η αστυνομία ταυτοποίησε τα μέλη του κυκλώματος, πιστοποίησε την εγκληματική τους δράση και εντόπισε τους χώρους αποθήκευσης των ναρκωτικών (καβάτζες). Τα έσοδα της οργάνωσης εκτιμώνται σε τουλάχιστον 180.000 ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Βάσει πληροφοριών του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, οι δύο από τους συλληφθέντες, νεαρής ηλικίας, οι οποίοι εργάζονταν ως διανομείς σε ταχυφαγεία, μετέφεραν παράλληλα ναρκωτικά.

Από τις 14 έρευνες σε οικίες και χώρους αποθήκευσης ναρκωτικών, καθώς και σε οχήματα των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοκαΐνη βάρους 1,277 κιλών, κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (SKUNK) βάρους 4,174 κιλών, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 58,3 γραμμαρίων, ποσό 36.310 ευρώ, ένα αεροβόλο πιστόλι και δύο μαχαίρια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

kathimerini.gr

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή