Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σπείρα «ρήμαζε» σπίτια σε Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία

Εξακριβώθηκε, ύστερα από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, η δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη κλοπών από οικίες σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος -6- ημεδαπών ανδρών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, κατά το χρονικό διάστημα από 15-07-2019 έως 08-06-2020 σε περιοχές των νομών Τρικάλων, Καρδίτσας, Λάρισας, Φλώρινας και Κοζάνης, οι δράστες, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπραξαν συνολικά -65- περιπτώσεις κλοπών από οικίες, -43- τετελεσμένες και -22- απόπειρες.

Πιο συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενες αξιόποινες πράξεις έλαβαν χώρα σε -49- οικίες της ευρύτερης περιοχής των Τρικάλων, -7- της ευρύτερης περιοχής της Καρδίτσας, -6- της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας, -2- της ευρύτερης περιοχής της Φλώρινας και -1- της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι δράστες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά μεταξύ τους, χρησιμοποιούσαν παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας που ενάλλασσαν σε διαφορετικά Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και μετέβαιναν κυρίως σε οικίες των προαναφερόμενων περιοχών, περιμετρικά του αστικού ιστού για την τέλεση των κλοπών.

Κατά την εγκληματική δράση τους, οι δράστες αφαίρεσαν συνολικά διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές (τηλεοράσεις), αντικείμενα και το συνολικό χρηματικό ποσό των –11.630- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή