Σπήλιος Λιβανός: Να πάψει ο κ. Τσίπρας να παρασύρεται από την ατζέντα του Κουφοντίνα

Να στηρίξει το κράτος δικαίου και την ασφάλεια των πολιτών και να μη παρασύρεται από την ατζέντα που διαμορφώνει ένας τρομοκράτης δολοφόνος, υποδαυλίζοντας κοινωνικές εντάσεις και επενδύοντας στον διχασμό, κάλεσε τον κ. Τσίπρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, σε συνέντευξή του στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 «Από τις 6.00» με τους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά.

«Κανένας δεν κερδίζει από την οξύτητα. Όλοι χάνουμε. Χάνει η χώρα, χάνουν οι πολίτες και το πολιτικό σύστημα»,  επισήμανε ο κ. Λιβανός,.

Ο ΥΠΑΑΤ εξέφρασε την ελπίδα στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή να είναι όλοι σοβαροί, υπεύθυνοι και ψύχραιμοι.

«Πρέπει όμως και η πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να βγει καθαρά και να καταδικάσει τη βία, όχι όμως με δηλώσεις σαν κι αυτές του κ. Κυρίτση ο οποίος έρχεται και ουσιαστικά λέει ότι αν δεν θέλετε εικόνες βίας, πάρτε πίσω τον νόμο Κεραμέως.

Όχι με εντάσεις, όχι με λογική υποστήριξης του τρομοκράτη Κουφοντίνα, αλλά με τη λογική της εθνικής ενότητας, με τη λογική της ήπιας αντιμετώπισης και της ήρεμης σκέψης, χωρίς να υποδαυλίζουμε την κοινωνική ένταση, χωρίς να επενδύουμε στον διχασμό. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχουμε δει αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης , αρχηγό πολιτικού κόμματος να καλεί τον κόσμο σε διαδηλώσεις.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που ζούμε πρέπει να προφυλάξουμε, προφανώς τη Δημοκρατία μας,  δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά κυρίως τις ανθρώπινες ζωές. Και οι διαδηλώσεις- όχι μόνο αυτές βέβαια- είναι ένα σημείο, μια εστία όπου αναζωπυρώνεται ο ιός. Άρα εκεί πρέπει να είμαστε κάθετοι».

Όσον αφορά στο κομμάτι της βίας, ο κ. Λιβανός τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να εξισώνουμε τα πάντα και να ισοπεδώνουμε τα πάντα.

Εμείς – και πιστεύω και ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες στο παρελθόν-  θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Εύχομαι ο κ. Τσίπρας την Παρασκευή  να ακολουθήσει τον  πρωθυπουργό στο δρόμο της συναίνεση και να μπορέσουμε έστω με αυτές τις απώλειες που έχουμε, που ήταν σημαντικές, να στηρίξουμε την ασφάλεια των πολιτών και του κράτους δικαίου και όχι να παρασυρόμαστε σε μία διχαστική λογική από μία πολιτική ατζέντα την οποία θέτει ουσιαστικά ένας τρομοκράτης, ένας δολοφόνος».©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή