Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΣΠΟΡΤ – Χειμερινή ανάβαση στην Μπουντούρα

Πιο εντυπωσιακά δεν θα μπορούσε να κλείσει το πρόγραμμα των διαδρομών του συλλόγου μας για την εφετινή χρονιά. Στο κατάλευκο αλπικό τοπίο μιας διάφανης Κυριακής με πολυάριθμη ορειβατική ομάδα και στόχο τα 2070 μέτρα της Μπουντούρας του ορεινού συγκροτήματος της Νεράιδας. Όχι από την κλασσική διαδρομή που ξεκινάει από την Αγία Κυριακή Περτουλίου, αλλά από το Νεραϊδοχώρι, σε πορεία άσυνήθιστη.

Ξεκινάμε μέσα από το χωριό και μπαίνουμε στο δάσος παρακάπτοντας τους χωματόδρομους μέχρι να βγούμε στον ψηλότερο από αυτούς που οδηγεί στο μαντρί, εκεί που το δάσος τελειώνει. Από εδώ και πάνω υπάρχει μόνο το άσπρο του χιονιού και το γαλάζιο του ουρανού. Αλλά όχι, υπάρχει και ένα θηρίο αόρατο που ορμά σε κάθε ακάλυπτο σημείο του σώματός μας. Δαγκώνει αλύπητα τα δάχτυλα των χεριών μας, τρυπώνει κάτω από τα σκουφιά και τις κουκούλες. Είναι η παγωνιά, το δριμύ ψύχος των 10 βαθμών κάτω από το μηδέν που συντροφεύει το κάθε βήμα.

Δεξιά μας οι πλαγιές της Μπουντούρας, αριστερά η κορυφή  Ξεροβούνι και στη μέση ένα βαθύ φαράγγι. Κατεβαίνουμε ως τον πάτο του και ακολουθούμε τις ήπιες κλίσεις της πλαγιάς με κατεύθυνση ανατολική μαντεύοντας κάπου στο βάθος τον προορισμό μας. Ένας πίσω από τον άλλο σε μια μακριά σειρά που από ψηλά μοιάζει σαν κάμπια πολύχρωμη που έρπει στο κατάλευκο πεδίο.

Το χθεσινό χιόνι στοιβάχτηκε πάνω από το παλιό σχηματίζοντας παχύ στρώμα. Τα πόδια μας βουλιάζουν ως τα γόνατα, τα βήματα γίνοντα αργά και δύσκολα. Ας μην γκρινιάζουμε, είναι τόσα τα θαύματα που αποκαλύπτονται μπροστά μας.

Οι γεωμετρικοί σχηματισμοί που φτιάχνει ο άνεμος, οι χιονοθίνες, οι παγοσπηλιές, τα κρύσταλλα. Τριζοβολούν οι χιονοκρύσταλλοι κάτω από τα άρβυλα, ο μόνος ήχος στη σιωπή του λευκού.

Ψηλά, όλο και ψηλότερα βαδίζουμε, μέχρι την άκρη της κορυφογραμμής. Πάνω από την αρχή του κάμπου, αντίκρυ στον λευκοφορεμένο Όλυμπο, στο κολωνάκι της κορυφής. Σκεπασμένο με χιόνι που πάγωσε και έγινε ένα με το τσιμέντο φτιάχνοντας έναν λευκό αφράτο σκούφο που ανεμίζει προς τον νότο. Εκεί που τα γαλάζια νερά της λίμνης του Μέγδοβα συναντάνε το άσπρο των Αγράφων.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Κλείνοντας το εφετινό μας πρόγραμμα, θέλουμε να ευχηθούμε στα μέλη και στους φίλους του Σ.Π.ΟΡ.Τ. καθώς και στο αναγνωστικό μας κοινό χρόνια πολλά με υγεία. Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του συλλόγου στα γραφεία μας -Μπότσαρη 2, 2ος όροφος (δίπλα στον ΟΤΕ) κάθε Παρασκευή 9-10 μ.μ. καθώς και στη σελίδα μας στο Facebook.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή