Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΣΠΟΡΤ – Με τα χιόνια στον Κόζιακα

Γενναιόδωρος ο φετινός χειμώνας για τα βουνά μας, τα προίκισε με τόσο χιόνι, που χρόνια είχαν να δουν. Είναι μια ευλογία για τον τόπο αφού θα εμπλουτίσει τους υπόγειους υδροφορείς, τους τόσο ελλειμματικούς λόγω της υπεράντλησης. Παράλληλα, ευνοεί τα ορεινά βοσκοτόπια και την εναπομείνασα μη σταυλιζόμενη κτηνοτροφία. Συντελεί στην ευρωστία της δασικής βλάστησης και της πανίδας που αυτή φιλοξενεί. Μπορεί να απέκλεισε προσωρινά αρκετούς ορεινούς οικισμούς αλλά γέμισε τους ξενώνες και τις πίστες του σκι.

Καθόλα θετικός απολογισμός λοιπόν. Ειδικά για τα μέλη του συλλόγου μας, τα περισσότερα από τα οποία λατρεύουν το χιόνι, οι δυο τελευταίο μήνες ήταν αυτοί που προσέφεραν μεγάλες χαρές και συγκινήσεις. Μακριές πορείες σε δάση χιονισμένα αλλά και πάλλευκες κορυφογραμμές. Εικόνες μοναδικής ομορφιάς που συναντάμε μόνο σε  πολύ ψηλότερα βουνά και κλίματα ψυχρότερα από το δικό μας.

Τελευταία εξόρμηση, αυτή της περασμένης Κυριακής στον διπλανό μας Κόζιακα, αναγκαστική αφού ο καιρός  απέτρεψε πιο φιλόδοξα σχέδια. Εγχείρημα που τελικά αποδείχτηκε δυσκολότερο του αναμενομένου.

Οι δυσκολίες εμφανίστηκαν από τα πρώτα βήματά μας στον δασόδρομο όπου το χιόνι είναι αρκετό. Όταν μπαίνουμε στο μονοπάτι, οι δυσκολίες αυξάνονται. Αυτό δεν λειτουργεί αποτρεπτικά αφού είναι τέτοια η ομορφιά του δάσους, τόση η ευφορία που μας πλημμυρίζει, ώστε η κούραση δεν υπολογίζεται.

Διαβαίνοντας, αφήνουμε ένα βαθύ χαντάκι πίσω μας, σημάδι της παρουσίας μας, πολύτιμος οδηγός για την επιστροφή.

Δεν φτάσαμε μέχρι την κορυφή λόγω ομίχλης και αέρα, αλλά και η πορεία ως το καταφύγιο ήταν αρκετή για να μας δώσει τη χαρά της Κυριακής στο χειμωνιάτικο βουνό.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του συλλόγου στα γραφεία μας -Μπότσαρη 2, 2ος όροφος (δίπλα στον ΟΤΕ) κάθε Παρασκευή 9-10 μ.μ. στην ιστοσελίδα μας trikalasport.gr, καθώς και στη σελίδα μας στο Facebook.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή