Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σπουδαίος Λαρισαίος αγιογράφος στην Κύπρο για «ιερή» αποστολή

Ένας από τους σπουδαιότερους και διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες – αγιογράφους, μετέβη στην Κύπρο, προκειμένου να αγιογραφήσει Ιερό Ναό που ανεγέρθηκε συμβολικά, σε ναυτική βάση προς τιμή των νεομαρτύρων που έχασαν τη ζωή τους. Το τραγικό αυτό περιστατικό αφορά τη μεγάλη έκρηξη που συγκλόνισε πριν από δέκα χρόνια ακριβώς, το Μαρί της Κύπρου,  και σημειώθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», όταν κατασχεμένο πολεμικό υλικό που φυλασσόταν σε εμπορευματοκιβώτια τινάχτηκε στον αέρα. Δεκατρείς άνθρωποι, τότε έχασαν τη ζωή τους και 63 τραυματίστηκαν από τη φοβερή έκρηξη.

Σήμερα, ο Λαρισαίος καλλιτέχνης Κώστας Θεοδώρου, ανέλαβε την αγιογράφηση του ναού που ανεγέρθηκε για να τιμήσει αυτά τα παιδιά, που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους. Τον καθαγιασμό του ναού τέλεσε ο Μητροπολίτης Τριμυθούντος Βαρνάβας. Ο Κώστας Θεοδώρου γεννήθηκε στην Ελασσόνα Λαρίσης, το 1961, ενώ προέρχεται από ιερατική οικογένεια, με τον πατέρα του τον πατήρ Απόστολο και τον παππού του πατήρ Ιωνά. Από πολύ νωρίς ανακάλυψε την έμφυτη αγάπη του για την ζωγραφική η οποία σε συνδυασμό με τις πνευματικές αναζητήσεις του, τον οδήγησαν να ακολουθήσει την αγιογραφία και την ορθόδοξη παράδοση. Με σημαντική εμπειρία 35 ετών, έργα του κοσμούν την Αλάσκα στις ΗΠΑ και την Ρωσία.

Εικονογράφησε 140 ναούς και ναύδρια σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό. Όταν πια είχε φτάσει στο αποκορύφωμα της αναγνώρισής του, δημιούργησε μια μικρή ομάδα βοηθών Αγιογράφων, οι οποίοι εργάζονται υπό την επίβλεψή του. Ανήκει στα ιδρυτικά μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Αγιογράφων, ενώ στο ενεργητικό του υπάρχει και η διδασκαλία της Αγιογραφίας για επτά χρόνια στην Ιερά Μητρόπολη Λάρισας και Τυρνάβου. Το σπουδαίο έργο του εκτείνεται και εκτός συνόρων της χώρας, με πολλές αγιογραφίες σε διάφορους ναούς χωρών του εξωτερικού.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή