Σπύρος Καπράλος: Μοναδικό γεγονός ο Μαραθώνιος

Ο Μαραθώνιος για τον οποίο όλοι οι Ελληνες πρέπει να είναι υπερήφανοι.

Διαρκής είναι η στήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και προσωπικά του προέδρου της και μέλους της ΔΟΕ, Σπύρου Καπράλου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Η ΕΟΕ αποτελεί συνδιοργανωτή και “στρατηγικό” υποστηρικτή της κορυφαίας γιορτής. Όπως συχνά αναφέρει ο κ.Καπράλος “χαιρόμαστε κάθε φορά που μπορούμε να διαθέτουμε στο ΣΕΓΑΣ το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, το οποίο χειριζόμαστε εμείς και αποτελεί σημείο προβολής και βεβαίως τερματισμού του ΑΜΑ”. .

Ο Σπύρος Καπράλος, αναφέρει συγκεκριμένα για το φετινό αγώνα:

“Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή κι εγώ προσωπικά, χαιρόμαστε που είμαστε μέλη της μεγάλης αυτής οικογένειας του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, του αγώνα που έχει ξεπεράσει εδώ και χρόνια της Ελλάδας και διαφημίζει διεθνώς τη χώρα μας

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας δεν είναι ένας απλός αγώνας αλλά ένα πολύπλευρο αθλητικό, τουριστικό, πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός που προβάλλει τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας και υπενθυμίζει συνεχώς μέσω του Παναθηναϊκού Σταδίου, το δώρο των Ολυμπιακών Αγώνων που έκαναν οι πρόγονοι μας στον σύγχρονο κόσμο.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στηρίζει διαχρονικά τον Μαραθώνιο παραχωρώντας στον ΣΕΓΑΣ το Παναθηναϊκό Στάδιο, τον ιστορικό χώρο που συνδέει την Αρχαία Ελλάδα με τη σύγχρονη και υπενθυμίζει σε όλους μας τη σπουδαία κληρονομιά που έχουμε παραλάβει εμείς οι Έλληνες.

Ο Μαραθώνιος στέλνει τα διαχρονικά μηνύματα της ευγενούς άμιλλας, της υπέρβασης της ανθρώπινης φύσης και της κοπιαστικής προσπάθειας για να φτάσει ο καθένας στην επίτευξη του προσωπικού στόχου. Επίσης άλλαξε και τον τρόπο που βλέπουμε τον αθλητισμό. Με τη γιγάντωση του όλα αυτά τα χρόνια έχει εμφυσήσει σε πολλούς συμπατριώτες μας, την ενασχόληση με την άσκηση και τον αθλητισμό με μεγάλα οφέλη για όλους. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά συνθέτουν ένα μοναδικό γεγονός, για το οποίο όλοι οι Ελληνες πρέπει να είναι υπερήφανοι!”.

kapralos

Κώστας Γκελαούζος: «Θέλω και φέτος να είμαι ο πρώτος Έλληνας…

…που θα μπει στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο»

Ο διάδοχος στη μεγάλη «αλυσίδα» των Ελλήνων αθλητών που έχουν γράψει ιστορία στον Μαραθώνιο της Αθήνας είναι αναμφισβήτητα ο Κώστας Γκελαούζος. Ο Έλληνας δρομέας μετράει ήδη δύο συνεχόμενες νίκες

στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 2017 και το 2018 και ετοιμάζεται για την τρίτη του στο φετινό αγώνα που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου.

Αυτή την εποχή πραγματοποιεί το τελικό στάδιο προετοιμασίας του στα Τρίκαλα υπό την επίβλεψη του προπονητή του Χρήστου Παπαχρήστου.

«Η προετοιμασία στα Τρίκαλα ως τώρα πηγαίνει πολύ καλά και θα ολοκληρωθεί στις 3 Νοεμβρίου. Αυτή θα είναι η τέταρτη συμμετοχή του στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ξεκίνησα το 2016, όπου είχα καταλάβει τη δεύτερη θέση και το 2017 και το 2018 κέρδισα. Ο σκοπός που μετείχα ήταν γιατί ήθελα και εγώ να ζήσω την εμπειρία, ήταν μια πρόκληση για μένα. Κάθε φορά που τρέχω είναι και καλύτερα. Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα, ότι γράφω και εγώ τη δική μου ιστορία, μέρος της ιστορίας αυτής της διοργάνωσης, που έχουν πετύχει άλλοι νωρίτερα.

Ο κόσμος είναι μοναδικός, ειδικά όταν τερματίζει στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Παρατηρώ πως τα τελευταία χρόνια μαζεύεται όλο και περισσότερος κόσμος και κατά μήκος της διαδρομής και εμείς οι δρομείς και ειδικά εγώ θα ήθελα να ακούμε το χειροκρότημά τους στη διάρκεια του αγώνα, μας βοηθάει πολύ. Ίσως τώρα να έχουν την δυνατότητα, καθώς τα 10χλμ. θα διεξαχθούν το Σάββατο 9 Νοεμβρίου το απόγευμα, οπότε όλοι αυτοί οι χιλιάδες δρομείς θα μπορούν να έρθουν και την Κυριακή.

Σε ότι αφορά τον φετινό Αυθεντικό Μαραθώνιο, ο πρωταρχικός μου στόχος είναι να διατηρήσω τον τίτλο μου και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Θέλω να είμαι ο πρώτος Έλληνας που θα μπει στο Παναθηναϊκό Στάδιο», δηλώνει ο πρωταθλητής του Παναθηναϊκού, ο οποίος το 2016 που ήταν δεύτερος, πίσω από τον Χριστόφορο Μερούση είχε τερματίσει σε 2:26.08.

«Τότε δεν γνώριζα τη διαδρομή και θα έλεγα πως στο μεγαλύτερο κομμάτι το πήγα στα βήματα του Χριστόφορου. Μετά αποφάσισα να βάλω το δικό μου τέμπο και να βλέπω τα δικά μου όρια», συνεχίζει ο Κώστας Γκελαούζος, που το 2017 είχε κερδίσει σε 2:27.21 και πέρσι σε 2:21.54 που είναι το ρεκόρ του στην Κλασική διαδρομή.

«Η διαδρομή είναι δύσκολη, με ανηφόρες, αλλά εγώ θα έλεγα πως δεν είναι στο 27οχλμ. Που λένε οι περισσότεροι, αλλά μετά από το 27οχλμ. και μέχρι το 31οχλμ. με 32οχλμ. στην Αγία Παρασκευή. Πρέπει να προσέχουμε, να κρατηθούμε σε εκείνη τη διαδρομή για να έχουμε ενέργεια στη συνέχεια», επισημάνει ο κορυφαίος δρομέας, δίνοντας παράλληλα και κάποιες συμβουλές. «Σίγουρα χρειάζεται να κάνεις πολλά χιλιόμετρα νωρίτερα για να τρέξεις έναν Μαραθώνιο και να φτιάχνεις την ταχύτητά του, ενώ πρέπει να κάνεις κυρίως, 10χλμ. και Ημιμαραθώνιο».

O 29χρονος αθλητής όμως προέρχεται και από μια εξαιρετική εμφάνιση πριν από λίγο καιρό στο Μαραθώνιο στο Βερολίνο. Έτρεξε στις 29 Σεπτεμβρίου και τερμάτισε σε 2:18.37 που είναι ατομικό του ρεκόρ.

«Ο λόγος που έτρεξα ήταν γιατί του χρόνου θα χρειαστεί για το ράνκινγκ εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Θα είναι απαραίτητο και την άνοιξη να μετάσχω σε έναν ακόμη Μαραθώνιο και να παλέψω για την πρόκριση». Τέλος, ο Κώστας Γκελαούζος που το 2016 στο Ντίσελντορφ είχε τρέξει για πρώτη φορά Μαραθώνιο, αφήνοντας τις μεγάλες αποστάσεις λέει. «Τα επόμενα χρόνια βλέπω να συνεχίζω με Μαραθωνίους, πηγαίνω προς τα εκεί, παρόλο που πάντα μου άρεσαν και μου αρέσουν οι μεγάλες αποστάσεις».©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή