Στα «αζήτητα» η σορός 88χρονου στο Νοσοκομείο του Βόλου 

Από την αρχαιότητα, η φροντίδα του νεκρού και η εναπόθεσή του στην τελευταία κατοικία ήταν κάτι ιερό.

Ακόμη και αυτό όμως έχει αλλάξει, με οικογένειες είτε να αδιαφορούν, είτε να αναγκάζονται να αφήσουν στα αζήτητα συγγενείς τους, που φεύγουν από τη ζωή, καθώς αδυνατούν να αναλάβουν τα έξοδα της ταφής.

Έτσι συμβαίνει και με έναν 88χρονο από τη Νέα Ιωνία. Δεν τον αναζητάει κανείς και κανείς δεν ενδιαφέρεται για την κηδεία του. Η σορός του παραμένει από τις 2 Απριλίου που ξεψύχησε, στο ψυγείο του Νοσοκομείου. Οικοδόμος στη Νέα Ιωνία, ο 88χρονος Ζ.Κ. πέρασε μια ζωή δύσκολη, σκληρή, μέσα στη φτώχεια. Η πενιχρή του σύνταξη δεν του έφτανε για να ζήσει. Πριν εισαχθεί στο Νοσοκομείο με παθολογικά προβλήματα, ζούσε χωρίς να τον φροντίζει κανείς και τα συγγενικά πρόσωπα είναι εξαφανισμένα. Ούτε οι γείτονες δεν ξέρουν ότι πέθανε.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου εντόπισε έναν ανιψιό του στην Αθήνα, που ενημέρωσε πως αδυνατεί, αφενός να αναλάβει τα έξοδα της κηδείας, αφετέρου δεν μπορεί να ταξιδέψει στον Βόλο. «Είναι σκληρό να μην ενδιαφέρεται κανείς. Ακόμα σκληρότερο, όταν η εποχή που διανύουμε, απαιτεί αλληλεγγύη και ενδιαφέρον για τον διπλανό μας. Ο άνθρωπος πρέπει να κηδευτεί και κανείς δεν αναλαμβάνει την κηδεία», επισημάνθηκε από το Νοσοκομείο. Όταν παρέλθουν σαράντα ημέρες, θα πρέπει να κηδευτεί με εισαγγελική εντολή και η αστυνομία θα αναζητήσει λύση, προκειμένου να τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία.

Κατερίνα Τασσοπούλου | e-thessalia.gr©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή